default-image

Πτώση ρεκόρ 80% στη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης

Κρήτη
Πτώση ρεκόρ 80% στη διάθεση πετρελαίου θέρμανσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο απίστευτο ποσοστό πτώσης του 80% φαίνεται να κλειδώνει η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης για το Ηράκλειο, αφού εκτός θεαματικής καιρικής ανατροπής η αγορά έχει ήδη κατεβάσει ρολά.  

Όπως τόνισε μιλώντας στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV" ο πρόεδρος των πρατηριούχων Λυκούργος Σαμόλης ο φετινός χειμώνας ήταν ο πλέον δύσκολος για τον κλάδο αφού οι καταναλωτές γύρισαν την πλάτη στο πετρέλαιο θέρμανσης μη μπορώντας να αντέξουν την τσουχτερή τιμή του μετά την εξίσωση φόρου με το πετρέλαιο κίνησης.

Αναζήτησαν εναλλακτικές μορφές θέρμανσης και είχαν σύμμαχο τον καιρό που κατά γενική ομολογία στάθηκε ευνοϊκός. Οι απώλειες για τους βενζινοπώλες είναι μεγάλες ειδικά σε μια εποχή που ένα μεγάλο μέρος των πρατηρίων φυτοζωούν ενώ πολλά είναι και τα λουκέτα.

STOP… πριν το "φράγμα" των 2 ευρώ στην βενζίνη

Φρένο στην κούρσα ανόδου της τιμής της βενζίνης μπαίνει άμεσα σύμφωνα με τον Πρόεδρος Βενζινοπωλών Χανίων Βαγγέλης Κώτσος.

Από τον περασμένο Γενάρη και μέχρι και σήμερα η αύξηση είναι καθημερινή με αποτέλεσμα η τιμή λίτρου να φλερτάρει με τα 2 ευρώ παίζοντας με τα νεύρα και τις αντοχές των καταναλωτών.

Ο κ. Κώτσος υπογράμμισε πως στις επόμενες 4 ημέρες θα καταγραφεί πτώση στην τιμή έστω και κατά λιγοστά λεπτά του ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News