default-image

Αυλαία στο Ευρωπαϊκό με την Λεδάκη

Σπορ
Αυλαία στο Ευρωπαϊκό με την Λεδάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει αύριο Παρασκευή 1/3 η αυλαία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου ανδρών-γυναικών στο Γκέτεμποργκ, όπου την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν οκτώ αθλητές και τέσσερις αθλήτριες. Εκπροσώπηση θα έχει και η Κρήτη με την Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη, η οποία μάλιστα αγωνίζεται αύριο στις 6:15μ.μ. στα προκριματικά του Επί Κοντώ.

Την ελληνική συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοίγει ο Κώστας Δουβαλίδης στα 60μ. εμπ. Ο Δραμινός πρωταθλητής μετέχει στα 4η και τελευταία προκριματική σειρά του αγωνίσματος (11.51πμ. ώρα Ελλάδας) και για να περάσει στον ημιτελικό γύρο θα πρέπει να βρεθεί στην πρώτη τριάδα της σειράς του ή να πετύχει έναν από τους τέσσερις καλύτερους χρόνους από όλες τις σειρές.

Με βάση τους φετινούς χρόνους ο Κώστας Δουβαλίδης με 7.76 (είναι κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ με 7.63) έχει την 5η καλύτερη επίδοση από τους εφτά σπρίντερ που μετέχουν στη σειρά του, με τον Γάλλο Ντμίτρι Μπασκού να έχει την καλύτερη (7.56).

Λίγη ώρα αργότερα, 12.40μμ, ο Δημήτρης Τσιάμης θα προσπαθήσει να προκριθεί στον τελικό του τριπλούν ανδρών και θα το καταφέρει εάν επιβεβαιώσει τη φετινή του επίδοση (16.98μ), καθώς το όριο πρόκρισης είναι στα 16.90μ.

Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να είναι μέσα στους οκτώ αθλητές με τις οκτώ καλύτερες επιδόσεις που θα προκριθούν στον τελικό.

Συνολικά στο αγώνισμα έχουν δηλώσει συμμετοχή 22 άλτες.

Η ελληνική εκπροσώπηση θα κλείσει με τριπλή συμμετοχή στον προκριματικό του επί κοντώ γυναικών (6:15μ.μ.).

Συνολικά μετέχουν 20 αθλήτριες και από ελληνικής πλευράς οι Νικόλ Κυριακοπούλου (4.60μ φέτος), Κατερίνα Στεφανίδη (4.45μ) και Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη (4.45μ).

Το όριο πρόκρισης είναι στα 4.56μ, και στον τελικό θα βρεθούν οι οκτώ καλύτερες του προκριματικού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News