default-image

Εριξαν γέφυρες για τον Ο.Α.Κ.

Εριξαν γέφυρες για τον Ο.Α.Κ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη σκιά της σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης που ξέσπασε ανάμεσά τους, οι Μανούσος Βολουδάκης και Σταύρος Αρναουτάκης έπειτα από μαραθώνια συνάντηση φαίνεται ότι παρά τις διαφωνίες τους, που πήραν και προσωπικό χαρακτήρα, κατάφεραν να γεφυρώσουν το χάσμα που τους χωρίζει με φόντο τη ίδρυση του νέου αναπτυξιακού οργανισμού που θα αναλάβει τα μεγάλα έργα υποδομής στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr στη συνάντηση στην οποία εκτός από τον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τον περιφερειάρχη Κρήτης το "παρών" έδωσε και πρόεδρος της Π.Ε.Δ Γιάννης Κουράκης, συμφωνήθηκε να ενσωματωθούν στο σχετικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, οι επισημάνσεις των αυτοδιοικητικών.

Αργά το απόγευμα από γραφείο του υφυπουργού εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο υφυπουργός παρουσίασε τα πλεονεκτήματα του νέου Οργανισμού, στον οποίο δίνεται η δυνατότητα να προωθήσει κατά ουσιαστικό τρόπο μεγάλα αναπτυξιακά έργα όπως ο Βόρειος Οδικός Άξονας της Κρήτης. Απαντώντας σε προβληματισμούς των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, ο υφυπουργός κατέστησε μεταξύ άλλων σαφές ότι ο νέος Οργανισμός δεν αναλαμβάνει αρμοδιότητες που σήμερα ασκεί η τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Επεσήμανε ακόμη ότι - όπως άλλωστε σαφώς ορίζεται στο σχέδιο της νομοθετικής ρύθμισης - όλες οι υποχρεώσεις των υπό συγχώνευση Οργανισμών απέναντι στους ΟΤΑ, μεταβιβάζονται στο νέο Οργανισμό. Αυτό ιδιαιτέρως αφορά προγραμματικές συμφωνίες, έργα κυριότητας ΟΤΑ που εκτελέσθηκαν ή εκτελούνται από τους υπό συγχώνευση Οργανισμούς και δεν έχουν ακόμη παραδοθεί κ.λπ.

Σε συνεννόηση με τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης κ. Σταύρο Καλογιάννη, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα προβεί σε νομοτεχνικές βελτιώσεις, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις επισημάνσεις των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου ξεκινά αύριο στη Βουλή και ολοκληρώνεται την ερχόμενη εβδομάδα».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News