default-image

Εκπτώσεις και στα καφέ

Ηράκλειο
Εκπτώσεις και στα καφέ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το Θησείο στην Αθήνα, όπου καφετέριες και τα εστιατόρια υιοθέτησαν το «Βγαίνουμε Θησείο», κάνοντας έκπτωση στα προσφερόμενα προς τον καταναλωτή είδη κάθε Τετάρτη, και τα Χανιά, που προχωρούν σε εκπτώσεις στους καφέδες, τα ποτά και το φαγητό κάθε Τρίτη, σειρά τώρα παίρνει και το Ηράκλειο.

Καταστηματάρχες εν μέσω κρίσης αποφασίζουν, συμπαραστεκόμενοι στα οικονομικά προβλήματα των Ηρακλειωτών, που έχουν οδηγήσει τους περισσότερους να περιορίζουν τις εξόδους τους, να μειώσουν τις τιμές τους στα εστιατόρια, τα καφέ και τα μπαρ κάθε Τρίτη προς τέρψιν του καταναλωτή. «Κάθε Τρίτη βγαίνουμε Ηράκλειο» θα είναι το σύνθημα της πολύ θετικής αυτής κίνησης για την τοπική αγορά, στην οποία συμφώνησαν να συμμετάσχουν όλοι οι καταστηματάρχες καφέ, μπαρ και εστιατορίων της πόλης, προσφέροντας έτσι μια ευχάριστη έκπληξη στους καταναλωτές. Οι τελικές αποφάσεις για τις μειώσεις που θα γίνουν στις τιμές αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ελήφθη σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου, που ήταν και ο φορέας εκείνος που δρομολόγησε την όλη ιδέα, στην οποία συμμετέχουν ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου και φυσικά οι εκπρόσωποι των καταστημάτων εστίασης.

Καλές τιμές

Ωστόσο οι πρώτες πληροφορίες θέλουν οι εκπτώσεις στις τιμές στα καφέ και στα εστιατόρια κάθε Τρίτη να είναι αρκετά δελεαστικές, αφού ο καφές από τα 3,5 ευρώ, τη συγκεκριμένη μέρα θα κατεβαίνει στα 2 και τα ποτά από τα 7 ευρώ θα προσφέρονται στα 5 ευρώ, ενώ οι πληροφορίες θέλουν οι εκπτώσεις στα εστιατόρια να φτάνουν το 30%.

«Είναι μια πάρα πολύ καλή προσπάθεια για το χώρο της εστίασης προκειμένου να προσφέρουμε την ευκαιρία στον κόσμο να κατέβει στο κέντρο και να επισκεφτεί τα καταστήματά μας χωρίς να σκέφτεται τόσο το οικονομικό κόστος. Θεωρώ ότι το να έχει κανείς το περιθώριο να διασκεδάσει και να αφήσει έστω και για λίγο στην άκρη τα προβλήματα είναι πολύ σημαντικό την εποχή που διανύουμε», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου καφέ-μπαρ Ηρακλείου Γιάννης Τσακιράκης.

«Ο Έλληνας, αν και εκ φύσεως καταναλωτικός, λόγω της κρίσης έχει περιοριστεί. Η κατανάλωση στα καταστήματά μας έχει μειωθεί στο 80%. Ο Έλληνας θέλει αλλά δεν μπορεί. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο ναδίρ. Ελπίζουμε αυτή η κίνηση να τονώσει την αγορά και να ενθαρρύνει τον καταναλωτή», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστιατόρων Ηρακλείου Μιχάλης Παρασύρης.

Της Μαρίας Αντωνογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News