default-image

Κάλεσμα στην κοινωνία του Ηρακλείου να στηρίξει τους 12 φοιτητές

Ηράκλειο
Κάλεσμα στην κοινωνία του Ηρακλείου να στηρίξει τους 12 φοιτητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάλεσμα απηύθυνε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης για την πολιτική δίωξη των 12 φοιτητών αναφέροντας:

Οι κυβερνήσεις των μνημονίων, με αιχμή του δόρατος το νόμο της κ. Διαμαντοπούλου και  το σχέδιο «Αθηνά», κατάφεραν να διαλύσουν το σύστημα παιδείας και τα όνειρα των νέων της χώρας.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Πανεπιστήμιο Κρήτης με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τα οποία δεν είναι λίγα. Χαρακτηριστικά αναφέρω :   

1. Μη υλοποίηση προγραμμάτων σπουδών λόγω έλλειψης χρημάτων.

2. Μηδενισμός προσλήψεων συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

3. Κατάργηση οργανικών θέσεων.

4. Μείωση μισθών.

5. Συρρίκνωση και συγχωνεύσεις.

6. Έλλειψη σε διοικητικό προσωπικό.

7. Επαπειλούμενες απολύσεις.

8. Προβλήματα σίτισης των φοιτητών καθώς καλύπτεται  μόνο το 8%.

9. Προβλήματα στέγασης.

10. Συγκοινωνιακά προβλήματα μεταφοράς των φοιτητών.

11. Ιδιαίτερα για το Φυσικό Κρήτης, μόνο 350 φοιτητές δικαιούται δωρεάν σίτιση και μόνο 50 φοιτητές δικαιούται να μένουν σε εστία.

Ο νόμος της κ. Διαμαντοπούλου και το σχέδιο «Αθηνά» ¨προετοιμάζουν¨  τους νέους για πτυχία κορνίζα, «προετοιμάζουν¨ τους νέους να εισέρθουν σε μια αγορά εργασίας άναρχη, με χαμηλές αμοιβές, με μη τήρηση εργασιακών κανόνων, ¨προετοιμάζουν¨ τους νέους για την δραστηριοποίηση τους σε ένα αντί-νεανικό κράτος. Όλες οι μελέτες και όλοι οι δείκτες καταμαρτυρούν τα παραπάνω, καθώς συνομολογούν την πανευρωπαϊκή πρωτιά της Ελλάδας στην ανεργία των νέων και την μετανάστευση, των καλύτερων από ποτέ όσον αφορά την εκπαίδευση, νέων της Ελλάδας.  

Σε αυτό το γκρίζο για τους νέους μας τοπίο, βρέθηκαν ξαφνικά 12 άτομα, ως δώδεκα απόστολοι,  για να διακονήσουν την αντίδραση τους σε αυτούς τους φασιστικούς νόμους και να διεκδικήσουν ένα υγιές δημόσιο Πανεπιστήμιο. Δυστυχώς, η όλη τους προσπάθεια γίνεται στο περιβάλλον της εσωτερικής τρόικας που το χαρακτηρίζουν οι δύο επιτάξεις σε ένα μόνο μήνα (όταν σε 32 χρόνια είχαμε μόλις 8), οι προπηλακισμοί των ΑμεΑ, οι εκβιασμοί προς τους αγρότες και το σκεπτικό απαγόρευσης των  απεργιών και των συλλογικών διεκδικήσεων.

Τι το παράλογο ζητούν οι δώδεκα ; Απλά να δώσουν τα μαθήματα τους, μιας και ο χρόνος δεν είναι καθυστέρηση μόνο σπουδών αλλά είναι ζήτημα επιβίωσης τους καθώς τα προβλήματα ενοικίου, σίτισης και  έλλειψης εργασίας αποτελούν πλέον την καθημερινότητα τους. Σε αυτή τη δίκαιη διεκδίκηση, δυστυχώς το κατεστημένο απαντά με κατασκευασμένα, σκηνοθετημένα επιχειρήματα, προκειμένου να δικαιολογήσει του φασιστικού τύπου πειθαρχικές και ποινικές διώξεις.

Όταν το πρώτο κοινωνικό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι η ανεργία και η μετανάστευση, οφείλουμε όλοι να απαντήσουμε. Καλώ την κοινωνία του Ηρακλείου να ενεργοποιηθεί, να αντιδράσει και να δει τον αγώνα των δώδεκα ως το μόνο αγώνα που οφείλουν να κάνουν για την διαφύλαξη των παιδιών τους.                  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News