default-image

Οι μαθητές από τα Ζωνιανά βοηθούν τους κρήτες φοιτητές

Ρέθυμνο
Οι μαθητές από τα Ζωνιανά βοηθούν τους κρήτες φοιτητές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πολιτιστικός Σύλλογος Ζωνιανών σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Ζωνιανών και τους υπόλοιπους φορείς της κοινότητας συγκέντρωσε 80 κιλά λάδι, το οποίο θα σταλεί τις επόμενες μέρες στους οικότροφους της Κρητικής Εστίας στην Αθήνα στα πλαίσια της προσπάθειας στήριξης των φοιτητών που στεγάζονται σε αυτή.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε  μετά από επιστολή που δέχτηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Παρασύρης από το Δ.Σ του Συλλόγου Οικότροφων της Κρητικής Εστίας και σύμφωνα με την οποία του κοινοποιούσαν τις ελλείψεις και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο το Πνευματικό ίδρυμα αλλά και πολλοί από τους 120 Κρήτες φοιτητές.

Μάλιστα σύμφωνα με την επιστολή αρκετοί φοιτητές των οποίων οι γονείς αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα,  αδυνατούν  δυστυχώς να πληρώσουν ακόμα και το  ποσό διαμονής σύμφωνα με τον κανονισμό του ιδρύματος. Για το λόγο αυτό ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωνιανών σε συνεργασία με  τους εκπαιδευτικούς  και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου ανταποκρίθηκαν άμεσα και προέβησαν σε αυτή τη μικρή αλλά συνάμα σημαντική δράση, αναγνωρίζοντας  τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές και οι οικογένειες τους, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνάει η χώρα μας, αλλά και  τη σπουδαιότητα στήριξης ενός σημαντικού πνευματικού ιδρύματος για τη σπουδάζουσα νεολαία όπως η  Κρητική Εστία, στην οποία έχουν φιλοξενηθεί χιλιάδες Κρήτες φοιτητές μεταξύ των οποίων και πάρα πολλοί Ζωνιανοί.

Για την ευγενική αυτή προσφορά  έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη τις επόμενες ημέρες μεταξύ των φοιτητών και των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου τόσο για να ευχαριστήσουν τους φορείς και τους μικρούς μαθητές όσο και για να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα που φοιτούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News