default-image

Με χειροπέδες στη φυλακή ο Β. Παπαγεωργόπουλος (video)

Ελλάδα
Με χειροπέδες στη φυλακή ο Β. Παπαγεωργόπουλος (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη φυλακή με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για υπεξαίρεση στο Δήμο Θεσσαλονίκης, για ποσό που προσεγγίζει τα 17,9 εκατ. ευρώ, οδηγήθηκαν ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Λεμούσιας και ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης.

Για «πολιτική δίκη» κάνει λόγο ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ενώ η ΝΔ ανέστειλε την κομματική του ιδιότητα και τον διέγραψε από το κόμμα, μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση.

Την ίδια ώρα η υπόθεση πυροδότησε αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την ημέρα που ο κ. Σαμαράς χαρακτήριζε τον κ. Παπαγεωργόπουλο έντιμο άνθρωπο, ο οποίος έχει προσφέρει απίστευτα πράγματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης», ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι εξοργιστικό και προκλητικό να προσάπτει σήμερα μομφές ο ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις που έγιναν πολύ καιρό πριν εκδικαστεί η υπόθεση στο δικαστήριο», ανέφερε η ΝΔ.

Ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης μίλησε για «βούληση της δικαιοσύνης να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα».

«Χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο και ενώ αποδεδειγμένα ο επίορκος υπάλληλος υπεξαιρούσε πολλά χρόνια πριν αναλάβω δήμαρχος, μου επέβαλαν ποινή ισόβια. Είναι φανερό ότι η δίκη εξελίχθηκε σε πολιτική δίκη και με αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση ενός κλίματος που ζητά αίμα πολιτικών», ήταν η αντίδραση του Β. Παπαγεωργόπουλου.

Μέχρι την τελευταία στιγμή ο πρώην δήμαρχος επέμεινε στην αθωότητά του, όπως και η σύζυγός του Ελένη, η οποία ήταν συνεχώς στο πλευρό του. «Δε συμμετείχε καθόλου. Δεν ήταν η δουλειά του. Αυτός που έκλεβε ήταν ένας πολύ χαμηλόβαθμος υπάλληλος ο οποίος έπρεπε να ελέγχεται από τους διευθυντές του. Δεν έφτανε τίποτα από αυτά τα χαρτιά στο δήμαρχο», είπε.

Στο άκουσμα της απόφασης ο πρώην δήμαρχος ψέλλισε: «Κάποιοι θα πεθάνουν με τις τύψεις τους» για να απαντήσουν οι δικαστές «εμείς πάντως όχι».

Ο πρώην δήμαρχος - αμίλητος - μπήκε στην αστυνομική κλούβα με κολλημένες τις χειροπέδες με μια καπαρντίνα με προορισμό την φυλακή των Διαβατών. Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν περίμενε μια τόσο σκληρή ποινή.

Με τους συνήγορούς του εξετάζει πλέον την έφεση που θα ασκήσει και στην οποία στηρίζει όλες του τις ελπίδες για να καταπέσει η ποινή. Η σύζυγός του τον επισκέφτηκε στη φυλακή προκειμένου να του πάει τα απαραίτητα και να τον στηρίξει ψυχολογικά.

Κατά τη διάρκεια της δίκης ο πρόεδρος του δικαστηρίου είπε πως οι Παπαγεωργόπουλος και Λεμούσιας είχαν στήσει «μηχανή υπεξαίρεσης», κατονομάζοντας ως εμπνευστή του σχεδίου τον Μ. Λεμούσια - το «alter ego» του πρώην δημάρχου, όπως τον χαρακτήρισε - ο οποίος αναζητούσε από το 1999, χρονιά που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης ο Β. Παπαγεωργόπουλος, «μία "πηγή" χρημάτων στις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου για την ενίσχυση της δημοτικής παράταξης "Αναγέννηση"».

«Οι σχέσεις τους δε διερράγησαν ούτε όταν βγήκαν στη δημοσιότητα υποθέσεις που βάρυναν τον Μ. Λεμούσια. Αυτό σημαίνει ότι είχαν ένα δυνατό μυστικό που τους κρατούσε αλληλέγγυους», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News