default-image

Υπόθεση Αλεξανδρόπουλου: Στο σκαμνί ξανά Λάβδας, Κοτρόγιαννος, Μενδρινού

Υπόθεση Αλεξανδρόπουλου: Στο σκαμνί ξανά Λάβδας, Κοτρόγιαννος, Μενδρινού

Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη θα βρεθούν ξανά οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης Κωνσταντίνος Λάβδας, Δημήτρης Κοτρόγιαννος και Μαρία Μενδρινού.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της "Εφημερίδας των Συντακτών", η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρεθύμνου άσκησε έφεση επί της αθωωτικής απόφασης γα τους τρεις καθηγητές, αμφισβητώντας την αθωότητά τους για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος σε ό,τι αφορά την υπόθεση των παράτυπων μεταπτυχιακών στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης το 2006.

Στο κείμενο της έφεσης της κ. Μαρίας Δημητριάδου αναφέρεται:

«Κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε πλήρως ότι οι δύο κατηγορούμενοι Λάβδας και Κοτρόγιαννος είχαν έντονη ανάμειξη και διασυνδέσεις με τις κομματικές φοιτητικές παρατάξεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, παρέμβαιναν διαδικαστικά και οργανωτικά σ' αυτές, ενισχύοντας είτε εμφανώς είτε παρασκηνιακά μια συνδιαλλαγή ενόψει της συμμετοχής των φοιτητικών παρατάξεων στις εκλογικές διαδικασίες πρυτάνεων, αντιπρυτάνεων-κοσμητόρων κ.τ.λ.».

Στην καθηγήτρια Μαρία Μενδρινού η εισαγγελέας επιρρίπτει εκ νέου παράβαση καθήκοντος προσάπτοντάς της άμεση συνέργεια καθώς, όπως αναφέρει, «χωρίς τη δική της βαθμολόγηση δε θα κατόρθωναν οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι να βλάψουν τους προαναφερθέντες υποψηφίους».  

Τέλος, για το θέμα της απόκρυψης των βαθμολογιών από τον Στέλιο Αλεξανδρόπουλο, η εισαγγελέας εμφανίζεται πεπεισμένη ότι διαπράχθηκε αποδίδοντας μάλιστα στους κατηγορούμενους πρόθεση συγκάλυψης «με πρόθεση να ωφελήσουν τους εν λόγω υποψηφίους και να μην αποδειχτεί η έκνομη δράση των ιδίων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News