default-image

«Φθηνό λογιστικό σχέδιο το σχέδιο "Αθηνά"»

Ελλάδα
«Φθηνό λογιστικό σχέδιο το σχέδιο "Αθηνά"»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχέδιο συρρίκνωσης των ακαδημαϊκών χαρακτηριστικών της ανώτατης εκπαίδευσης «εν ονόματι του Μνημονίου» χαρακτήρισε ο Αλ. Τσίπρας το σχέδιο «Αθηνά», μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Θεσσαλονίκης.

«Είναι ένα φτηνό λογιστικό σχέδιο», επισήμανε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «πίσω από τον μανδύα του εξορθολογισμού» και «χωρίς διάλογο με την πανεπιστημιακή κοινότητα και με τους φοιτητές να αντιδρούν» επιχειρεί «δια της πλαγίας οδού να ανατρέψει τη δημόσια και δωρεάν παιδεία».

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι το σχέδιο «Αθηνά», δεν λύνει κανένα πρόβλημα, αντιθέτως, όπως είπε, το ίδιο είναι ένα πρόβλημα για την ανώτατη εκπαίδευση επειδή έρχεται «χωρίς πόρους και διασφάλιση των πτυχίων και των επαγγελματικών δικαιωμάτων, να χαρίσει την ανώτατη εκπαίδευση στο ιδιωτικό κεφάλαιο».

Υπογράμμισε παράλληλα ότι στρατηγική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δημόσια - δωρεάν παιδεία και η προώθηση ενός «εναλλακτικού πανεπιστημίου που θα ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες και θα προάγει την επιστημονική γνώση».

Απαραίτητες προϋποθέσεις προς αυτή την κατεύθυνση, πρόσθεσε, η αύξηση των κρατικών δαπανών, η κάλυψη και ο πολλαπλασιασμός των οργανικών θέσεων διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού των ΑΕΙ/ΑΤΕΙ και η δωρεάν φοίτηση σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News