default-image

"Δεν είναι ένα ευχάριστο γεγονός αλλά θλιβερό γεγονός"

Ελλάδα
"Δεν είναι ένα ευχάριστο γεγονός αλλά θλιβερό γεγονός"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματός του για την Παιδεία στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό με αφορμή την καταδίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλου και τα πρόσφατα επεισόδια στις Σκουριές της Χαλκιδικής.

«Δεν είναι ένα ευχάριστο γεγονός αλλά θλιβερό γεγονός» και ότι «δεν γεμίζουμε χαρά όταν βλέπουμε ανθρώπους να καταδικάζονται σε ισόβια», τόνισε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στην καταδίκη του κ. Παπαγεωργόπουλου, αλλά υπενθύμισε παλαιότερη αναφορά του κ. Σαμαρά πριν ενάμιση χρόνο στη ΔΕΘ για τον πρώην δήμαρχο ότι θεωρούσε ότι είναι "ένας έντιμος άνθρωπος" που "έχει κάνει καταπληκτικά πράγματα για τη Θεσσαλονίκη".

«Δεν ξέρω αν αυτά τα καταπληκτικά πράγματα που έκανε μεταξύ άλλων ήταν ότι με το προσωνύμιο «φτερωτός γιατρός», έβαλε φτερά στο δημόσιο χρήμα της πόλης», τόνισε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι ο πρωθυπουργός στερείται αξιοπιστίας. Αυτός είναι ο αξιόπιστος πρωθυπουργός; Αυτός είναι που θα αναβαθμίσει το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό, που θα συγκρουστεί με τα συμφέροντα και τη διαπλοκή για να βγάλει τη χώρα από την κρίση, που έχει στο κόμμα του κατάδικους για υπεξαίρεση, ή στελέχη αυτοδιοικητικά που έχουν καθαιρεθεί από τα καθήκοντα τους γιατί εξυπηρέτησαν ημέτερους, ή μια σειρά από συμβούλους στη λίστα Λαγκάρντ; Αυτή είναι αξιοπιστία του πρωθυπουργού; Και τολμά ο κ. Σαμαρά να απευθύνεται στην αριστερά και στο ΣΥΡΙΖΑ κουνώντας το δάχτυλο για ανομία; Και να κουνά το δάχτυλο στους κατοίκους της Χαλκιδικής για ανομία;».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι μιλώντας προηγουμένως με πολίτες που αντιδρούν στην επένδυση χρυσού στη Χαλκιδική του ανέφεραν ότι υπέστησαν «ωμή τρομοκρατία και καταστολή, ενταγμένη στη στρατηγική της έντασης», που «επιχειρεί το τελευταίο διάστημα η μνημονιακή κυβέρνηση να επιβάλλει», τονίζοντας ότι θυμίζει άλλες εποχές.

«Θέλω να πιστεύω, ότι το 2013 δεν μπορεί να θυμίζει σε τίποτε το 1963. Δεν μπορεί κάποιοι να μας γυρίσουν πενήντα χρόνια πίσω και δεν μπορούν να μετατρέψουν μια περιοχή σε Λωρίδα της Γάζας, μόνο και μόνο επειδή οι πολίτες της ζητούν δημοκρατία δικαιοσύνη και να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Ας μην μιλούν λοιπόν για ανομία αυτοί που έχουν κάνει την ανομία καθημερινότητα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News