Ειδήσεις

"Μία καλή καλοκαιρινή σεζόν θα σώσει την Ελλάδα"

Αδιαφορία για τους όρους λιτότητας καταλογίζει το μεγάλης κυκλοφορίας γεμρνανικό περιοδικό Spiegel στην ελληνική κυβέρνηση. Το περιοδικό αναφέρει ακόμα ότι η αντιμετώπιση της επιστροφής της Τρόικα γίνεται ατάραχα.

Στο σχετικό του λοιπόν άρθρο αναφέρει ότι την ώρα που το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία αυξάνει την ανησυχία για νέα όξυνση της ευρωκρίσης, η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αποσπάσει κάποιες υποχωρήσεις από την πλευρά των πιστωτών, με την ελπίδα να ανακουφιστεί η χώρα.

Στο άρθρο που ανέβηκε στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού επισημαίνεται  με νόημα για την ελληνική  οικονομία πως «μία καλή καλοκαιρινή σεζόν θα μπορούσε να δώσει μεγάλη ώθηση στην οικονομία. Τα προγνωστικά κάνουν λόγο για ρεκόρ τουριστών φέτος. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση μετρά ανυπόμονα τις μέρες μέχρι τις γερμανικές εκλογές. Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες ότι μία νέα γερμανική κυβέρνηση θα μπορούσε να συμφωνήσει σε ένα κούρεμα χρέους των επίσημων πιστωτών, ώστε να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Σχόλια