Ειδήσεις

Στην αντεπίθεση η ΔΕΠΤΑΗ με δωρεάν στάθμευση

Η ΔΕΠΤΑΗ αντεπιτίθεται στην Περιφέρεια Κρήτης, που απειλεί με ''λουκέτο'' τα δημοτικά παρκινγκ που δε διαθέτουν άδεια λειτουργίας και απαντά με δωρεάν στάθμευση τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαρτίου, οπότε και αναμένεται η απόφαση του αρμόδιου τμήματος της Περιφέρειας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Νέα Κρήτη".


Πρόκειται για τρεις χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων.

Ο κ. Παρασύρης ενημερώνει εγγράφως την Περιφέρεια πως μετά από 2 χρόνια αλληλογραφίας, επαφών και συναντήσεων, με τελευταία περίπτωση την πρόσφατη συνάντηση της 7ης Φεβρουαρίου στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη και υπερβολικών απαιτήσεων σε ό,τι αφορά τα έγγραφα και τα γραφειοκρατικά, η ΔΕΠΤΑΗ βάζει βέτο στη σφράγιση.

Δεν πρόκειται, όπως εξηγεί ο κ. Παρασύρης, να αφήσει την Περιφέρεια να εγκαταστήσει κολονάκια μπροστά από τα δημοτικά πάρκινγκ, τα οποία και θα σφραγίζουν ουσιαστικά τους χώρους στάθμευσης, εμποδίζοντας την είσοδο των οχημάτων.

Ανακοίνωση από τη ΔΕΠΤΑΗ

Περί λανθασμένης ερμηνείας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΔΕΠΤΑΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α. αναφορικά με τις ενέργειες για την αδειοδότηση των κοινοχρήστων χώρων στάθμευσης, και την ελεύθερη στάθμευση στους χώρους αυτούς, μέχρι και την οριστική αδειοδότησή τους.

"Θα πρέπει να διευκρινίσουμε", αναφέρει σε ανακοίνωσή της, "ότι η ελεύθερη στάθμευση ισχύει για τους κοινοχρήστους υπαίθριους χώρους στάθμευσης που διαχειρίζεται η ΔΕΠΤΑΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α. και για τους οποίους η αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου έχει ήδη προχωρήσει στη σφράγισή τους και συγκεκριμένα, επί των οδών:

1.      Αρχιεπισκόπου Μακάριου

2.      Πλαστήρα

3.      Παραλιακή Τάλως, βόρεια και νότια αυτής.

Η ελεύθερη στάθμευση στους παραπάνω κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους θα ισχύει για όσο διάστημα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση της κατά νόμο διαδικασίας για την αδειοδοτησή τους.

Ζητούμε την κατανόηση των δημοτών μας για τη σύγχυση που δημιουργήθηκε και δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ότι η ΔΕΠΤΑΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α. πράττει ήδη όσα απαιτούνται για τη νόμιμη αδειοδότηση των κοινόχρηστων υπαίθριων χώρων στάθμευσης που διαχειρίζεται, αλλά και θα προβαίνει παράλληλα σε κάθε ενέργεια που κρίνει ότι απαιτείται για τη διασφάλιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης, ισονομίας και ισοπολιτείας και για την αποφυγή ολιγοπωλειακών πρακτικών".

Στο πλευρό της Επιχείρησης οι εργαζόμενοι

"Με έντονο προβληματισμό και αγωνία, παρακολουθούμε εδώ και δύο χρόνια το «σίριαλ», γιατί έτσι μόνο μπορεί να χαρακτηριστεί, της αδειοδότησης των υπαίθριων χώρων στάθμευσης σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Ηρακλείου τους οποίους διαχειρίζεται η ΔΕΠΤΑΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α.", αναφέρουν με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης.

"Με τη λειτουργία αυτών των δημοτικών χώρων", συνεχίζουν, "οι πολίτες μπορούν να σταθμεύουν στο κέντρο της πόλης με  μόλις 2 έως 4 € για ολόκληρο το 24ωρο και όχι με 4 € για το πρώτο δίωρο. Αυτό δεν υπάρχει πουθενά αλλού στη χώρα μας.

Οι χώροι αυτοί παράλληλα προσφέρουν και 50 θέσεις εργασίας, κάτι που ιδιαίτερα σήμερα έχει μέγιστη σημασία.

Χωρίς να αμφισβητούμε την αναγκαιότητα της παράλληλης λειτουργίας και των ιδιωτικών χώρων στάθμευσης στην πόλη μας, καλούμε τις αρμόδιες Αρχές να προβούν στην άμεση αδειοδότηση  των δημοτικών σταθμών, στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης, της ισονομίας και της ισοπολιτείας.

Παράλληλα ζητούμε:

? Από τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ευρ. Κουκιαδάκη, την προσπάθεια και τη συμβολή του οποίου στην οριστική επίλυση του θέματος εκτιμούμε, να προβεί στον έλεγχο των φακέλων αδειοδότησης των ιδιωτικών σταθμών της πόλης μας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πληρούνται και για αυτούς οι ίδιες προϋποθέσεις της νόμιμης αδειοδότησης όπως αυτές που ζητούνται για τους δημοτικούς χώρους και οι φάκελοί τους διαθέτουν την ίδια πληρότητα των δικαιολογητικών, όπως αυτά έχουν ζητηθεί για στους αντίστοιχους χώρους στάθμευσης της ΔΕΠΤΑΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α.

? Από τη δημοτική Αρχή, μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών της Πολεοδομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, να προβεί σε έλεγχο, για να διαπιστωθεί η τυχόν ύπαρξη αυθαιρέτων κτισμάτων στους σταθμούς, η τήρηση των όρων λειτουργίας των ιδιωτικών  σταθμών με βάση τις άδειες που διαθέτουν, να ελεγχθεί η νόμιμη ανανέωση των αδειών αυτών, αλλά και να εξαφανιστεί η αυθαίρετη διαφημιστική προβολή τους που γίνεται σήμερα, με παράνομες πινακίδες σε όλη την πόλη.

Αναγνωρίζουμε ότι η εύρυθμη λειτουργία της πόλης και η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας  είναι άμεσα συνυφασμένη με τη λειτουργία υπαίθριων και στεγασμένων χώρων στάθμευσης, τόσο ιδιωτικών όσο και Δημοτικών, στα πλαίσια όμως ενός του υγιούς ανταγωνισμού. Αυτή την εύρυθμη λειτουργία καλούμε τους αρμόδιους να διασφαλίσουν με ίση μεταχείριση και ίσες δυνατότητες για όλους

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της ΔΕΠΤΑΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α., τα στελέχη της Επιχείρησης και οι εργαζόμενοι μοχθούμε καθημερινά για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος των δημοτών.

Αυτό ίσως να ενοχλεί κάποιους και να στέκεται εμπόδιο στα σχέδια μιας ολιγοπωλιακής  παροχής υπηρεσιών.

Τέτοιες λογικές είναι προφανώς έξω και πέρα από κάθε λειτουργία τόσο της δημοτικής Αρχής, όσο και του κ. αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου.

Αυτό που μένει είναι και να το αποδείξουν εμπράκτως στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων τους".

Σχόλια