Ειδήσεις

Κόλαφος για τον 26χρονο η πρόταση της Εισαγγελέως

  Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά είναι η πρόταση της Εισαγγελέως για τον 26χρονο δράστη της ανθρωποκτονίας Ρουσάκη καθώς όπως ανέφερε συνοψίζοντας το αποτέλεσμα της ακροαματικής διαδικασίας, δεν έπεισε ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Ωστόσο απαλλακτική είναι η πρόταση της για το φερόμενο ως συνεργό του, καθώς δεν προέκυψαν βάσιμες ενδείξεις για το βαθμό συμμετοχή του στην πράξη αυτή. Την ίδια στιγμή απαλλακτική ήταν η πρόταση για έξι νεαρούς κατηγορούμενους που συμμετείχαν στην συμπλοκή ενώ οι υπόλοιποι πρότεινε να καταδικαστούν γι πλημμέλημα και όχι κακούργημα

"Η πρόταση μου στηρίζεται στο γεγονός ότι δεν έχουμε τεκμήρια που να μας πείθουν αναντίρρητα για το βαθμό συμμετοχής τους στις πράξεις αυτές. Ηθικά όμως είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι, πρέπει να λάβουν ένα μήνυμα για το τι έκαναν και να το έχουν στο μυαλό τους αν έχουν βέβαια συνείδηση", εξήγησε η κ. Ντιτικάκη.

"Είμαι συντετριμμένος, θέλω να ζητήσω συγνώμη. Όλοι φταίξαμε για τη συμπλοκή. Λυπάμαι για το θάνατο του παιδιού που χάθηκε. Δεν τον ήξερα. Δεν τον είχα ξαναδεί, θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση του, γι' αυτό είμαι εδώ ενώπιον σας ", είπε στην έναρξη της απολογίας του ο βασικός κατηγορούμενος για τη δολοφονία Ρουσάκη.

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε μετανιωμένος: «Δεν μπορώ να το εξηγήσω με λόγια... Ένιωσα ότι βρίσκομαι σε κίνδυνο όταν έπεσαν όλοι πάνω μου. Δεν ήξερες ποιος σε βαράει και ποιον χτυπάς», είπε περιγράφοντας μια "τυφλή" συμπλοκή.

«Το έκανα το κακό εκείνο το βράδυ. Από το στρίμωγμα. Αιφνιδιάστηκα... Δε θυμάμαι αν ήταν μία, δύο ή τρεις μαχαιριές. Στο τέλος αντιλήφθηκα ότι κάποιον χτύπησα. Την επόμενη ημέρα άκουσα ότι κάποιος πέθανε. Ένιωσα τύψεις γι' αυτό παραδόθηκα», περιέγραψε συμπληρώνοντας: «Δεν ήθελα να προκαλέσω τέτοιο κακό».

«Ήταν λάθος αυτό που έγινε», είπε αναφερόμενος στο φονικό τετ α τετ.

Απλός θεατής στο αιματηρό περιστατικό δήλωσε πως ήταν ο δεύτερος βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, προκαλώντας την έκρηξη της εισαγγελέως όταν είπε πως θεωρεί άδικο να βρίσκεται στο σκαμνί του κατηγορούμενου με αυτή την κατηγορία.

"Έχουμε να γελάσουμε ένα χρόνο στο σπίτι μου'' είπε χαρακτηριστικά για να πάρει την απάντηση από την εισαγγελέα: "Στο σπίτι του θύματος δεν θα γελάσουν ποτέ ξανά. Όπως και η οικογένεια σου αν βρισκόσουν εσύ στη θέση του".

Σχόλια