default-image

Ψήφισμα αλληλεγγύης της Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου

Λασίθι
Ψήφισμα αλληλεγγύης της Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψήφισμα αλληλεγγύης του 1ου φεστιβάλ της Οικολογικής Κίνησης  Μιραμβέλλου προς τους αγωνιζούμενους, κατά των λατομείων χρυσού, κατοίκων της Χαλκιδικής αναφέρει:

"Όλοι οι συμμετέχοντες στο 1ο Φεστιβάλ της Οικολογικής Κίνησης Μιραμβέλλου, θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας προς τους διωκόμενους και τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας και δίνεται με κάθε τρόπο και εδώ στην Κρήτη, όπου η βία της επέλασης των Βιομηχανικών ΑΠΕ (ΒΑΠΕ) εκφράστηκε - πριν από όλους τους άλλους τόπους -  στο Αποπηγάδι.  Ειδικότερα χαιρετίζουμε τη σημερινή διαδήλωση στη Χαλκιδική και συντασσόμαστε ολόπλευρα με τους κατοίκους που καιρό τώρα παλεύουν απέναντι στην νέα αποικιοκρατία της «Ελληνικός Χρυσός» αλλά και την κρατική καταστολή.

Η μάχη για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι μάχη για την προστασία των ζωών μας. Είναι μάχη για την προστασία των επόμενων γενεών. Είναι μάχη για την προστασία της χώρας και της κοινωνίας. Να σταματήσουν τώρα οι απαγωγές και οι συλλήψεις των κατοίκων. Όχι στην τρομοκρατία των εταιριών και του κράτους. Ο εκφοβισμός και η καταστολή δεν μας αποθαρρύνουν αλλά μας πεισμώνουν για να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά τον αγώνα μας για την προστασία του περιβάλλοντος, τον αγώνα για μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News