Ειδήσεις

Αύριο η δίκη για τους δασοπυροσβέστες που κάηκαν στο Βόσακο

Αναβιώνει την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου, η τραγωδία που παίχτηκε τον Ιούλιο του 2007 στο φαράγγι του Βόσακου. Εκεί όπου έχασαν την ζωή τους οι τρεις εποχικοί πυροσβέστες: Ο Νικήτας Κορομηλάς, πατέρας ενός παιδιού, ο Στέλιος Μαρκάκης και ο Ηρακλής Τζανάκης, ενώ ο τέταρτος συνάδελφος τους, ο Μανώλης Μανωλιτσάκης, πατέρας τεσσάρων παιδιών, βρέθηκε ζωντανός, αλλά όχι σώος και αβλαβής.

Ο πολύτεκνος πατέρας κατάφερε να σωσει την ζωή του, μπαίνοντας στο κοίλωμα μιας σπηλιάς, όμως υπέστη σοβαρότατα εγκαύματα. Χρειάστηκαν μήνες νοσηλείας στο νοσοκομείο Γεννηματάς και πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις, προκειμένου να μπορεί να είναι όπως είναι σήμερα. Εξωτερικά δηλαδή, γιατί εσωτερικά, ψυχικά, οι πληγές δε θα κλείσουν ποτέ.

Στο εδώλιο παραπέμπονται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της σωματικής βλάβης από αμέλεια, οι τρεις επικεφαλής συντονιστές της μοιραίας επιχείρησης, οι οποίοι είχαν την ευθύνη, τόσο σε σχέση με την κατάσβεση της πυρκαγιάς, όσο και για την καθοδήγηση του πεζοπόρου τμήματος, στο οποίο ανήκαν τα αδικοχαμένα παλικάρια.

Σχόλια