default-image

Αθώοι οι πρώην αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ για την επιχείρηση στα Ζωνιανά

Ρέθυμνο
Αθώοι οι πρώην αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ για την επιχείρηση στα Ζωνιανά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθώωσε τους  τρεις πρώην αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ που κατηγορούνταν  για παράβαση καθήκοντος, η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου.

Η υπόθεση, που είχε συγκλονίσει τη χώρα μετά την αποτυχημένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στις 5 Νοεμβρίου 2007 στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου, με το βαρύ τραυματισμό του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη και τον ελαφρύ τραυματισμό δύο ακόμα συναδέλφων του, «ξύπνησε» μνήμες στη δικαστική αίθουσα του δικαστικού μεγάρου.

Οι απολογίες των πρώην αξιωματικών, οι οποίοι αρνήθηκαν ότι ενήργησαν με δόλο, έπεισαν τον εισαγγελέα, ο οποίος πρότεινε «την απαλλαγή των τριών αξιωματικών που βαρύνονταν με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, με σκοπό τη βλάβη του κράτους και το όφελος του συλληφθέντα».

Οι δικαστές αποδέχθηκαν πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος εκτίμησε ότι από τις πράξεις τους δεν προκύπτει δόλος.

Εντούτοις, ο εισαγγελέας της έδρας, επισήμανε πως «θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία έκθεσης των αστυνομικών που συμμετείχαν σε κίνδυνο, όμως δεν είναι δυνατή η μεταβολή τής κατηγορίας».

In.gr  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News