default-image

Ξέσπασε στη δίκη η μάνα του Γιάννη Ρουσάκη

Κρήτη
Ξέσπασε στη δίκη η μάνα του Γιάννη Ρουσάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν σήμερα, στο πλαίσιο μιας δίκης που αναμένται να έχει μεγάλη διάρκεια, οι 21 κατηγορούμενοι για την, εξ αναβολής δίκη της πολύκροτης υπόθεσης που εκδικάζεται στο στο Εφετείο Κακουργημάτων.

 Υποβασταζόμενος και εξαντλημένος ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα ο πατέρας του Γιάννη Ρουσάκη στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Στο σύνολό τους, τα 21 άτομα, όλα νεαρής ηλικίας, κάθονται στο εδώλιο κατηγορούμενοι για τη φονική συμπλοκή που οδήγησε στο θάνατο τον τότε 19χρονο Γιάννη Ρουσάκη.

Ο πατέρας του θύματος ζήτησε την τιμωρία των δραστών.

Με σκυμμένο το κεφάλι και με αλεξίσφαιρο γιλέκο, ο βασικός κατηγορούμενος βρίσκεται στην αίθουσα περιστοιχισμένος από αστυνομικος και απομονωμένος από τους συγκατηγορουμένους του.

Με την  δραματική περιγραφή του αστυνομικού της Ασφάλειας που ζήτησε να κάνει χρήση όπλου για να εκφοβισμό των ομάδων που συμμετείχαν στην άγρια συμπλοκή, συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία.

"Ζητώ συγνώμη από όσους με ακούνε, όμως ήταν ευτύχημα που είχαμε μόνο ένα νεκρό. Ήταν τέτοια η αγριότητα που έβλεπα να έρχεται η καταστροφή.  Ζήτησα να στείλουν αυτοκίνητο με χημικά αλλά δεν υπήρχε κανείς εκείνη την ώρα.

Στην απελπισία μου για να μην θρηνήσουμε θύματα ζήτησα από το κέντρο άδεια να πυροβολήσω στον αέρα μήπως φοβηθούν", περιέγραψε ο αστυνομικός ...  Δεν ενδείκνυται" ήταν όμως η απάντηση του κέντρου της Άμεσης Δράσης.

" Πιστεύω πως αν πυροβολούσαμε δεν θα φτάναμε εδώ" κατέθεσε πριν από λίγο ο δεύτερος αστυνομικός που κλίθηκε στο βήμα του μάρτυρα.

Εντωμεταξύ, η ατμόσφαιρα φορτίστηκε στη διάρκεια ολιγόλεπτης διακοπής της δίκης, που έγινε για να εξεταστεί εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη που αφορά σε πειστήρια.

Η μητέρα του Γιάννη Ρουσάκη βρέθηκε τετ α τετ με το φερόμενο ως δράστη φωνάζοντας " το αίμα του Γιάννη θα σε πνίξει φονιά".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News