default-image

Ζήτησαν βοήθεια για τη σωτηρία του Βενιζελείου (Ηχητικό)

Κρήτη
Ζήτησαν βοήθεια για τη σωτηρία του Βενιζελείου (Ηχητικό)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστέλλει την τοποθέτηση τριών καθηγητών από το Πανεπιστημιακό στις 3 νέες κλινικές του Βενιζελείου, για ένα μήνα, ο διοικητής του νοσοκομείου, έως ότου ξεκαθαριστεί το τοπίο με το νέο νόμο.

Οι εργαζόμενοι περιγράφουν με μελανά χρώματα την επομένη ημέρα της συγχώνευσης για τους πολίτες της Κρήτης σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας, και δηλώνουν ότι το «έγκλημα δεν πρέπει να ολοκληρωθεί».

Έκκληση των ιδίων στους βουλευτές του νομού και τους λοιπούς φορείς υγείας να πάρουν θέση και να αναλάβουν δράση.

Παραδέχτηκε, την ίδια ώρα, τα λάθη και την προχειρότητα του νέου οργανογράμματος, μιλώντας στο Ράδιο 9,84, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης.  

Είπε ότι δεν πρόκειται να χαθούν θέσεις εργασίας και κάλεσε από την πλευρά του τους εργαζόμενους στο νοσηλευτικό ίδρυμα να διατυπώσουν με ακρίβεια τις προτάσεις τους για τη λειτουργία του.

Σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων αναφέρεται:

«Σήμερα 25/2/2013 στη γενική συνέλευση που έγινε στο νοσοκομείο μας με τη συμμετοχή των φορέων του νομού Ηρακλείου, μετά από διεξοδική συζήτηση και εκατέρωθεν τοποθετήσεις και αφού εκφράστηκε η συμπαράταξη και συμπαράσταση των φορέων στον αγώνα του σωματείου για αυτόνομο-αυτοδιοίκητο και διαρκώς εξελισσόμενο Βενιζέλειο-Πανάνειο Γενικό Νοσοκομείο, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

1)      Το Βενιζέλειο Πανάνειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου αποτελεί ιστορικό θεσμό της Κρήτης και ευρύτερα της νότιας νησιωτικής Ελλάδας και είναι καταξιωμένο στη συνείδηση του λαού και πρέπει να παραμείνει αλώβητο.

2)      Να γίνει προσφυγή από μέρους του σωματείου για απεμπλοκή του νοσοκομείου μας από τη συγχώνευση που προβλέπει ο Νόμος 3486/12 με το ΠΑΓΝΗ.

3)      Οριστική απόσυρση του διορισμού των μελών ΔΕΠ ως συντονιστών διευθυντών από μέρους της διοίκησης και όχι προσωρινή όπως ανακοίνωσε με την απόφαση 83/2013.

4)      Να διοριστούν συντονιστές διευθυντές μέλη του ΕΣΥ όπως ορίζει ο νόμος όπου αυτές εκκρεμούν και όχι κατά το δοκούν όπως επιχείρησε η διοίκηση.

5)      Οποιαδήποτε αλλαγή οργανογράμματος ή δομών υγείας να προέλθει μετά από καταγραφή των υγειονομικών αναγκών που θα προκύψουν από το χάρτη υγείας όποτε και αν η Πολιτεία τον συντάξει.

6)      Παραμένουμε στη διάθεση της Πολιτείας όποτε και αν κληθούμε να προτείνουμε λύσεις για το καλό των χρηστών υγείας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News