Ειδήσεις

Αγρότες: "Δε ζητάμε παροχές αλλά αλλαγή πολιτικής" (Ηχητικό)

Συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των αγροτών προανήγγειλε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των αγροτών Βαγγέλης Μπούτας μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

«Ακούσαμε τα αιτήματά τους και τους είπαμε ότι είναι στενά τα δημοσιονομικά πλαίσια», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Στουρνάρας είπε επίσης ότι το υπουργείο Εργασίας εξετάζει τη δυνατότητα θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος «με 40 χρόνια δουλειάς», ενώ σημείωσε ότι συγκροτήθηκε επιτροπή που εξετάζει την εφαρμογή της κάρτας αγρότη στην προμήθεια πετρελαίου των αγροτών, προσθέτοντας ότι οι δαπάνες αυτές θα εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα από το 2014, με βάση το νέο λογιστικό σύστημα φορολόγησης των αγροτών με τη χρήση βιβλίων.

Την ίδια ώρα, συνάντηση με τον πρωθυπουργό εντός της εβδομάδας ζητούν οι αγρότες της Κρήτης.

Βολές των ιδίων κατά συναδέλφων τους συνδικαλιστικών στελεχών από τη λοιπή χώρα που για πρόσκαιρα οφέλη, όπως καταγγέλλουν, επέτρεψαν να διασπαστεί το κοινό πανελλαδικό μέτωπο αγώνα τους.

«Δε ζητάμε παροχές αλλά την καθιέρωση ενός εθνικού σχεδίου για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα», είναι η θέση του προέδρου της ΟΑΣΝΗ Γιώργου Τζωρτζάκη στο Ράδιο 9,84:

Αναμένεται μετωπική Σαμαρά Τσίπρα στη Βουλή

Με αφορμή την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για τα προβλήματα των αγροτών, που διεξάγεται το απόγευμα (18:00) της Τρίτης, με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε μια εφ' όλης της ύλης αντιπαράθεση με επίκεντρο την οικονομία.

Πρόκειται για την πρώτη κοινοβουλευτική αντιπαράθεση των δύο ανδρών από τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Σχόλια