default-image

"Τιτανομαχία" στη Βουλή

Ελλάδα
"Τιτανομαχία" στη Βουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τιτανομαχία προβλέπεται σήμερα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση  σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων η οποία και διεξάγεται με αφορμή σχετική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, με  αντικείμενο το αγροτικό.

Είναι η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, που ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα θα έχουν την.. ευκαιρία να κοντραριστούν στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες,  ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, να μιλήσει για κόμμα-Βαβέλ και για αναδίπλωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τις μνημονιακές πολιτικές, με σκοπό  να περάσει την άποψη ότι η διαχωριστική γραμμή μνημόνιο - αντιμνημόνιο έχει ξεπεραστεί.

Παράλληλα, αναμένεται ο κ. Σαμαράς να κατηγορήσει την Κουμουνδούρου για τη στάση της απέναντι στα θέματα της βίας, χρεώνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ υποκίνηση ακραίων ενεργειών, που πλήττουν την προσπάθεια της χώρας για ανάπτυξη και επενδύσεις.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Τσίπρας θα κινηθεί περισσότερο,  γύρω από την επιμονή της κυβέρνησης να εφαρμόζει την αδιέξοδη πολιτική της τρόικας, παρά την ομολογία του «λάθους» από το ΔΝΤ και να κατηγορήσει τον κ. Σαμαρά ότι δεν διαπραγματεύεται τίποτα με τους δανειστές, αλλά ακολουθεί τυφλά την τακτική, που βολεύει την Άνγκελα Μέρκελ.

Επίσης αναμένεται, να επικρίνει την κυβέρνηση για προετοιμασία νέων μέτρων, αλλά και να κατηγορήσει τον πρωθυπουργό ότι δεν είναι ειλικρινής όταν λέει ότι δεν θα μειωθεί ο κατώτατος μισθός. Θα επαναλάβει την σφοδρή αντίθεση του κόμματός του στις αποκρατικοποιήσεις, που παίρνουν τη μορφή ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News