default-image

Γκολφ και ποδόσφαιρο... μαζί

Κόσμος
Γκολφ και ποδόσφαιρο... μαζί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα νέο σπορ έχει γεννηθεί στην Αργεντινή. Το όνομά του είναι Footgolf ή "ποδοσφαιρογκόλφ", όπου όπως λέει και η ίδια η λέξη συνδυάζει τα δύο αθλήματα με εξαιρετικά πρωτότυπο τρόπο.

Το σπορ έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας και έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές, σε βαθμό που τον περασμένο Ιούνιο έλαβε χώρα στην Ουγγαρία το παγκόσμιο σχετικό πρωτάθλημα με τη συμμετοχή 80 αθλητών από 8 διαφορετικές χώρες.

Ο σκοπός των αθλητών είναι να βάλουν την μπάλα μέσα στην τρύπα, όπως το γκόλφ, αλλά με όσο το δυνατόν λιγότερες κλοτσιές αυτή τη φορά. Η ομάδα ή ο παίκτης που τα καταφέρνει με τις λιγότερες απόπειρες είναι ο νικητής. Το άθλημα διαθέτει ήδη την Παγκόσμια Ομοσπονδία του, η οποία έχει έδρα στη Γενεύη από το 2009, από τον Ολλανδό πρώην ποδοσφαιριστή Μάικλ Γιάνσεν.

Το Σεπτέμβριο του 2009 έλαβε χώρα στην Ολλανδία το πρώτο πρωτάθλημα προκαλώντας αίσθηση στις γειτονικές χώρες, αλλά και στη Λατινική Αμερική και την Αυστραλία. Φυσικά υπάρχει το βασικό πρόβλημα του γηπέδου και καθότι οι παίκτες χρησιμοποιούν εκείνα του γκολφ οφείλουν να μη φορούν παπούτσια με καρφιά για να μη δημιουργούν πρόβλημα στο γρασίδι.

Το σπορ σε αντίθεση με το γκολφ θεωρείται ότι απευθύνεται σε όλους και υπόσχεται μεγάλες συγκινήσεις. Με ολοένα και μεγαλύτερη δημοφιλία. Όπου Γης..!  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News