default-image

Ο Κ.Μητσοτάκης για Σημίτη, Χρυσή Αυγή και αγρότες

Ο Κ.Μητσοτάκης για Σημίτη, Χρυσή Αυγή και αγρότες

Σε θέματα πολιτικής και οικονομίας αναφέρθηκε στην ομιλία του κατα την παρουσίαση του βιβλίου του απόψε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ο οποίος κάνοντας μία αναδρομή στην πορεία της ελληνικής οικονομίας από την μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα υποστήριξε πως κατά τη δική του διακυβέρνηση και στην πρώτη τετραετία του Κ. Σημίτη έγιναν σημαντικά βήματα για τη μείωση του ελλείμματος.

 «Μετά την πτώση της κυβέρνησης εκείνης, η Ελλάδα δεν ξαναβρήκε στην πραγματικότητα το δρόμο της. Με την εξαίρεση της μισής προσπάθειας που έκανε ο κ. Σημίτης, στη διάρκεια της πρώτης τετραετίας του μέχρι να εξασφαλίσει την είσοδο στην ΟΝΕ, στηριζόμενος κυρίως πάνω στα δικά μας επιτεύγματα και πολιτικές, η Ελλάδα ακολούθησε άβουλη και μοιραία τον ολισθηρό δρόμο των χρεών και των ελλειμμάτων» είπε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

«Η κυβέρνηση εκείνη είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό από την πρώτη ώρα. Φίλες και φίλοι το πρόβλημα της Ελλάδας ακόμη και σήμερα στην ακραία κατάσταση που βρίσκεται η χώρα είναι ότι ο πολιτικός κόσμος αρνείται να μιλήσει με ειλικρίνεια στον ελληνικό λαό» υπογράμμισε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Ο πολιτικός κόσμος δεν λέει ακόμη και σήμερα την πλέον προφανή σε όλους αλήθεια».

Παράλληλα τόνισε ότι υπάρχουν και παρήγορα μηνύματα μέσα σε όλη την κρίση. «Την ώρα της μεγάλης δοκιμασίας υπάρχουν και παρήγορα μηνύματα. Ο ελληνικός λαός έχει φανεί στη διάρκεια της κρίσης αυτής ωριμότερος από την ηγεσία του. Το δεύτερο παρήγορο μήνυμα είναι ότι έχει επιδείξει μεγάλη ευαισθησία και αλληλεγγύη έναντι εκείνων που έχουν ανάγκη» σημείωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Επιπλέον ανέφερε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην εφαρμόζει τον νόμο της δημοκρατίας. «Πάνω από όλα όμως πρέπει όλοι μας να σεβαστούμε τη δημοκρατική νομιμότητα. Είναι το ελάχιστο εθνικής συνεννόησης που αυτή την στιγμή επιβάλλουν οι θεσμοί και ο πόνος του ελληνικού λαού. Όσοι αγαπούν αυτό το λαό πρέπει να το καταλάβουν. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μην εφαρμόζει το νόμο της Δημοκρατίας. Δεν είναι μόνο οι παράνομες απεργίες, οι βίαιες διαδηλώσεις, οι καταλήψεις και το κύμα των παράνομων μεταναστών που μετατρέπουν το κέντρο της Αθήνας σε γκέτο. Θανάσιμο πλήγμα για την οικονομία είναι η επίθεση μασκοφόρων στη Χαλκιδική αλλά και το σύνθημα "δεν πληρώνω". Ακόμη και οι αγρότες, που δεν έχουν δώσει ακραία μορφή στις κινητοποιήσεις τους, βλάπτουν την εικόνα της χώρας σε μια κατεξοχήν ακατάλληλη στιγμή, που προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε αξιοπιστία και εμπιστοσύνη» είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι πρώτο μέλημα της χώρας θα πρέπει να είναι η είσπραξη των φόρων και η δραστιμή μείωση του κράτους. «Πρώτιστο μέλημά μας είναι να εισπράξουμε τους φόρους που σήμερα διαφεύγουν. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό. Είναι κρίσιμο να προχωρήσουν ταυτόχρονα ο δραστικός περιορισμός του κράτους και η μείωση της γραφειοκρατίας. Και δεν είναι σοβαρό να λέμε ότι θα κάνουμε εξυγίανση του δημοσίου χωρίς να κάνουμε απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Δεν γίνεται μικρότερο κράτος χωρίς λιγότερους υπαλλήλους» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Αναφορικά με την Χρυσή Αυγή ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης άφησε αιχμές για την στάση της Αριστεράς. «Το πρωτόγνωρο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, σε μία χώρα που ποτέ ο φασισμός δεν έβγαλε ρίζες, είναι ένα φαινόμενο που δεν επιτρέπεται να υποτιμήσουμε. Είναι βέβαιο ότι -κατά μεγάλο μέρος- οφείλεται στην ασυδοσία της Αριστεράς, που επικρατούσε επί πολλά χρόνια. Αυτή έδωσε το κακό παράδειγμα της ασέβειας στο νόμο της Δημοκρατίας. Το 1990 δεν υπήρχε το πρόβλημα αυτό» είπε ο πρώην πρωθυπουργός και συνέχισε: «Αντίθετα το ΚΚΕ και η άλλη αριστερά μετείχαν στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας και συνέπρατταν και σε αντιδημοτικές αποφάσεις που η σκληρή πραγματικότητα επέβαλλε. Η Οικουμενική κυβέρνηση, με συμμετοχή της Αριστεράς, έκλεισε τις προβληματικές και απέλυσε πάνω από 10.000 υπαλλήλους. Το ΚΚΕ, και ο ΣΥΡΙΖΑ, οι πάντες πρέπει να καταλάβουν. Η δημοκρατική νομιμότητα είναι μονόδρομος».

«Η σημερινή βουλή με την ευρωπαϊκή πλειοψηφία που διαθέτει μπορεί και πρέπει να διαρκέσει 4 χρόνια άλλωστε αυτό προβλέπεται από το Σύνταγμα. Είναι προσωπική ευθύνη των βουλευτών που την απαρτίζουν να ψηφίζουν και να στηρίζουν φιλοευρωπαϊκές πολιτικές» σημείωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια προέτρεψε τους νέους να θυμηθούν ότι «κάθε εποχή έχει τις δικές της μάχες, τα δικά της μέτωπα. Μην προσπαθείτε να αναβιώσετε φαντασιακά τους αγώνες του παρελθόντος. Η ιστορία δεν ξαναγράφεται. Δεν υπάρχει ούτε δεύτερος, ούτε τρίτος γύρος. Όποιο μετερίζι και αν διαλέξετε, φροντίστε να είναι το δικό σας και όχι δανεικό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News