default-image

Υπό το μανδύα του "εξορθολογισμού" η συγχώνευση

Υγεία
Υπό το μανδύα του "εξορθολογισμού" η συγχώνευση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σχέδιο διοικητικής και λειτουργικής ενοποίησης των νοσοκομείων Βενιζέλειο-Πανάνειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και ΠΑ.Γ.Ν.Η μπαίνει στην τελική του ευθεία ενώ οι εργαζόμενοι κινητοποιούνται και παρουσιάζουν το δικό τους σχέδιο, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ  Ηρακλείου τονίζοντας:

«Υπό το μανδύα του «εξορθολογισμού», επιχειρείται μια αυταρχικού-αντιδημοκρατικού τύπου ενιαιοποίηση και άλωση του χώρου της υγείας από ιδιωτικά συμφέροντα, με θύματα τους εργαζόμενους, την κοινωνία και τις υπηρεσίες υγείας! Ο επιχειρούμενος  «εκσυγχρονισμός» δε συντελείται με ιατρικά-επιστημονικά και κοινωνικά κριτήρια, αλλά με καθαρά λογιστικού τύπου «κανόνες», πολιτικά στρατευμένων τεχνοκρατών.

Αντιστρόφως ανάλογα με τις αυξημένες λόγω κρίσης ανάγκες της κοινωνίας, για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας με δημόσιο χαρακτήρα, επιχειρείται πρακτικά μέσω των πολιτικών της λιτότητας, η συρρίκνωση και η υποβάθμισή τους. Γνώμονας των αλλαγών δεν είναι ένας τεκμηριωμένος επιστημονικά υγειονομικός χάρτης κοινωνικών αναγκών, αλλά ένας πρόχειρα σχεδιασμένος χάρτης αναγκών, που εξυπηρετούν το μνημόνιο και τις επιταγές της τρόικας εσωτερικού και εξωτερικού!

Η υγεία μετατρέπεται με γρήγορους ρυθμούς, σε ιδιωτικής προσφοράς ακριβό και υποβαθμισμένο προϊόν κατανάλωσης.  

Η κοινωνία της ζούγκλας που προωθούν, ο συντηρητικής έμπνευσης και νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης «εξορθολογιμός» ανατρέπεται από την θέληση και τη γνώση των εργαζομένων, που βλέπουν την υγεία ως κοινωνικό αγαθό. Ήδη οι εργαζόμενοι, ιατροί, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό, έχουν εφαρμόσει διαδικασίες πραγματικής εξυγίανσης, με δημοκρατικό και κοινωνικό πρόσημο και θεαματικά οικονομικά και λειτουργικά αποτελέσματα. Θα μιλήσει κανείς επιτέλους με αυτούς που έχουν άμεση σχέση και γνωρίζουν, πώς θα κυβερνηθεί προς όφελος των πολιτών ο χώρος της υγείας; Η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, θα συμβάλει στην εκπόνηση ενός, με επιστημονικά και κοινωνικά κριτήρια τεκμηριωμένου χάρτη υγειονομικών αναγκών, ή θα συνεχίσει να αποτελεί το μακρύ χέρι της κυβερνητικής αναλγησίας στο χώρο της υγείας;  

Νίκη των εργαζομένων μετά την ενεργοποίησή τους, αποτελεί η αναβολή της εφαρμογής των διατάξεων ενοποίησης για ένα μήνα. Οι προτάσεις των εργαζομένων είναι εφικτές, με κοινωνικά προστιθέμενη αξία και οικονομικό όφελος! Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και της κοινωνίας, στηρίζοντας τα αιτήματα και τις λύσεις που προέκυψαν, μέσα από το διάλογο και τη θεώρηση της υγείας, ως κοινωνικό αγαθό υψίστης σημασίας! Καλούμε την κοινωνία και τους εργαζόμενους να περιφρουρήσουν το αγαθό αυτό με όλες τους τις δυνάμεις!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News