default-image

Πρόταση για κάρτα πετρελαίου στους αγρότες

Οικονομία
Πρόταση για κάρτα πετρελαίου στους αγρότες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η συνάντηση με τους αγρότες πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα. Ακούσαμε όλα τα αιτήματα των αγροτών. Τους είπαμε ότι μέσα στα στενά δημοσιονομικά πλαίσια οι δυνατότητες είναι μικρές. Παρ' όλα αυτά, όμως, προσπαθούμε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη σημερινή συνάντηση αντιπροσωπείας αγροτών με τους συναρμόδιους υπουργούς. 

«Η προσπάθεια συνεχίζεται», όπως δήλωσε «πάντα μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο που η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους εταίρους και έχει ψηφίσει η Βουλή, βάσει των οποίων συνεχίζουμε και παίρνουμε τις δόσεις», κατέληξε.

Στο συνταξιοδοτικό κομμάτι, ο κ. Βρούτσης είπε ότι «εξετάζεται η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 40 έτη εργασίας», ενώ πρόταση για την καθιέρωση κάρτας πετρελαίου για τους αγρότες έγινε από πλευράς υπουργείου «για το πετρέλαιο τους είπαμε τις προτάσεις μας. Εξετάζουμε την κάρτα πετρελαίου. Θα υπάρξει Επιτροπή που θα εξετάσει την καθιέρωσή της. Θα δούμε εάν είναι εφικτό μέσα στο 2013».

Ο κ. Λιβιεράτος τους είπε ότι «γίνεται προσπάθεια και ελπίζουμε ότι σε ένα χρόνο από σήμερα η ΔΕΗ θα είναι σε θέση να επιλύσει ορισμένα από τα προβλήματα». Τους προσκάλεσε, μάλιστα, να πάνε στη ΔΕΗ και να κουβεντιάζουν το πρόβλημα που είναι αρκετά τεχνικό και αρκετά δύσκολο.

«Βεβαίως, αν μας ζητηθεί θα ξανασυναντηθούμε», όπως είπε. «Η κυβέρνηση έχει κάνει συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τους αγρότες. Αρκετά από τα ζητήματα, που είναι θεσμικού χαρακτήρα και δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος, βαίνουν προς επίλυση. Από του χρόνου οι αγρότες θα φορολογηθούν με βάση βιβλία, άρα αυτά θα αφαιρούνται από τα κόστη τους. Για το φορολογικό δεν έχουμε μιλήσει καθόλου».

Οι αγρότες δεν έμειναν ικανοποιημένοι

Από τη μεριά τους πάντως, οι αγρότες δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις που πήραν και όπως είπαν ο αγώνας τους συνεχίζεται και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

«Αύριο στις 11 το πρωί», όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας κ. Βαγγέλης Μπούτας «καλούμε σε συνελεύσεις για να αποφασίσουμε τη μορφή των κινητοποιήσεών μας. Στη συνάντηση συζητήθηκαν και τα 16 αιτήματα, αλλά επικαλέστηκαν τη δημοσιονομική προσαρμογή κι είπαν ότι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας».

Όσον αφορά την κάρτα πετρελαίου, ο κ. Μπούτας ήταν σαφής: «Για μας δεν λέει τίποτα. Είναι τεχνικό μέσο για το πώς θα μοιραστεί το ποσό που δίνεται και σήμερα. Εμείς θέλουμε αφορολόγητο πετρέλαιο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News