Ειδήσεις

Αθώα λόγω ακαταλόγιστου η μάνα που στραγγάλισε την κόρη

Κρίνοντας ότι έχει το ακαταλόγιστο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων απάλλαξε μια 38χρονη "Μήδεια" από την Αλβανία που τον Απρίλιο του 2012 είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη όταν με τα ίδια της τα χέρια έπνιξε την 14χρονη τότε κόρη της μέσα στο σπίτι που έμενε μαζί με το σύζυγο της και το μικρότερο παιδί της οικογένειας στην οδό Σταμαθιουδάκη στο Ρέθυμνο και στη συνέχεια προσπάθησε να αυτοκτονήσει βάζοντας στο λαιμό της ένα μαχαίρι με αποτέλεσμα να δώσει μάχη για να κρατηθεί και η ίδια στη ζωή στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ρέθυμνου.

Το δικαστήριο μετά από την πολύωρη ακροαματική διαδικασία δέχθηκε τον ισχυρισμό της υπεράσπισης της κατηγορούμενης ότι τέλεσε την πράξη της, ενώ ήταν ακαταλόγιστη, δηλαδή ότι βρισκόταν σε διατάραξη των πνευματικών της λειτουργιών λόγω και των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Επίσης, αποφασίστηκε η γυναίκα να μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η κατηγορούμενη την ώρα που αφαιρούσε τη ζωή από το ίδιο της το παιδί δεν ήξερε τι έκανε και ζούσε σε μία άλλη πραγματικότητα.

Την απαλλαγή της κατηγορούμενης που δεν κατάφερε ούτε να απολογηθεί είχε προτείνει η εισαγγελέας της έδρας κάνοντας λόγο για νοσηρή διατάραξη κατά τη διάρκεια της πράξης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα τιμωρείται μία ζωή, σκοτώνοντας με τα ίδια τα χέρια της την κόρη της.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της γυναίκας υποστήριξε ότι η πελάτης του είχε βαρύτατο ψυχολογικό ιστορικό κι ενώ ζήτησε υποστήριξη δεν την είχε από πουθενά, πέφτοντας σε κατάθλιψη και σταματώντας να παίρνει τα φάρμακά της.

Παράλληλα, η τελευταία πραγματογνωμοσύνη, κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού της σε ψυχιατρικό κατάστημα έδειξε σχιζοφρένεια, αποδεικνύοντας ότι η γυναίκα που δολοφόνησε το άτυχο κορίτσι την ώρα της πράξης ήταν ένας άλλος εαυτός της.

Σχόλια