Ειδήσεις

Αφιέρωμα στον Κωστή Παλαμά

Εκδήλωση-αφιέρωμα για τα 70 χρόνια από το θάνατο του ποιητή Κωστή Παλαμά, διοργανώνουν την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 7 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, σε συνεργασία με το Κέντρο Γκαίτε Χανίων.

Η εκδήλωση θα έχει δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος η φιλόλογος Βαρβάρα Περράκη θα παρουσιάσει το βιβλίο της Μαρινέλλας Βλαχάκη, "Μουτζουρωτής Χαρτιών", αφήγημα βασισμένο στις παιδικές αναμνήσεις του Κωστή Παλαμά.

Το βιβλίο εκδόθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Κέντρο Γκαίτε Χανίων με στόχο να πάει σε όλα τα Σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας, Δημοτικά και Γυμνάσια. Όπως γράφει ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, κ. Απόστολος Βουλγαράκης, στο εισαγωγικό σημείωμα, "Η έκδοση του αφηγήματος… πραγματοποιήθηκε με σκοπό να αποτελέσει μια ιδιαίτερα «όμορφη αφορμή» για τη γνωριμία των μαθητών των Σχολείων μας, με μια από τις σημαντικότερες μορφές των Ελληνικών Γραμμάτων".

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η θεατρική απόδοση του αφηγήματος, με τη Μαρινέλλα Βλαχάκη, σε σκηνοθεσία Κωστή Καπελώνη και Μουσική Σύνθεση - Τραγούδι από τον Λεωνίδα Μαριδάκη. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.   

Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων προτίθεται να διοργανώσει θεατρικές παραστάσεις του έργου, σε συνεργασία με τους Δήμους της Περιφερειακής ενότητας. Την εκδήλωση της Πέμπτης θα συντονίζει η Κατερίνα Ζομπανάκη, Προϊσταμένη του Τμήματος Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας και Απασχόλησης.

Σχόλια