default-image

Κύπρος: Τι λέει ο τουρκοκυπριακός Τύπος για την εκλογή προέδρου

Κόσμος
Κύπρος: Τι λέει ο τουρκοκυπριακός Τύπος για την εκλογή προέδρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασικό θέμα στον τουρκοκυπριακό Τύπο αποτελεί η εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη ως νέου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Ν. Αναστασιάδης «δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά που αναμενόταν και ο Μαλάς τον δυσκόλεψε», γράφει η εφημερίδα "Αφρίκα", συμπληρώνοντας ότι ο νέος πρόεδρος αύξησε τα ποσοστά του κατά 12% σε σχέση με τον πρώτο γύρο των εκλογών και ο κ. Μαλάς κατά 15,6%.

Όλες οι εφημερίδες κάνουν ιδιαίτερη αναφορά στη δήλωση του νέου προέδρου με την οποία κάλεσε την Τουρκία «να αποσύρει τα κατοχικά της στρατεύματα από την Κύπρο και να εργαστεί για δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος», ενώ η "Χαλκίν Σεσί" επισημαίνει τη δήλωση «για τη λύση χρειαζόμαστε τη βοήθεια της Τουρκίας» και γράφει ότι ο κ. Αναστασιάδης είπε πως η Τουρκία μπορεί να βοηθήσει στην επανένωση του νησιού, με την απόσυρση των στρατευμάτων της και την καλυτέρευση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η εφημερίδα "Χαβαντίς" αφιερώνει δύο εσωτερικές σελίδες στις προεδρικές εκλογές, γράφοντας αναλυτικά τα στοιχεία των αποτελεσμάτων και δημοσιεύοντας φωτογραφίες από τη διαδικασία ψηφοφορίας του Νίκου Αναστασιάδη, αλλά και άλλες.

Τέλος η "Κίπρις" γράφει ότι από τους 543.000 ψηφοφόρους περίπου οι 100.000 δεν πήγαν στην κάλπη και ο Αναστασιάδης κέρδισε με 57,48%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News