default-image

Προβόπουλος: "Να συνεχίσουν οι μεταρρυθμίσεις"

Οικονομία
Προβόπουλος: "Να συνεχίσουν οι μεταρρυθμίσεις"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις η κυβέρνηση, προκειμένου να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των Ελλήνων, θα ζητήσει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος κατά την ομιλία του στην 80ή Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας.

Ο κ. Προβόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των προσπαθειών για έξοδο από την κρίση και στη διάρκεια της ομιλίας θα προειδοποιήσει πως και το 2013 θα είναι δύσκολο και κρίσιμο έτος για την ελληνική οικονομία.

Η Τράπεζα της Ελλάδας αναμένει ύφεση 4,5% το 2013 και ανεργία κοντά στο 27%.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναμένεται να επισημάνει στην ομιλία του ότι η πτώση της οικονομικής δραστηριότητας και η υψηλή ανεργία δεν επιτρέπουν εφησυχασμό, παρά την ουσιαστική βελτίωση που έχει επιτευχθεί στο δημοσιονομικό πεδίο με την εμφάνιση πρωτογενών πλεονασμάτων και την επιστροφή των καταθέσεων στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα.

Σημειώνεται ότι σε έκθεση της ΤτΕ που θα δημοσιοποιηθεί σήμερα Δευτέρα θα προβλέπεται ύφεση καθ' όλη τη διάρκεια του 2013, αλλά επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2014, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεχιστεί η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News