Ειδήσεις

Ένας ήρωας θα σας σώσει

"Πώς να κρυφτείς απ' τα παιδιά, έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα" λέει σε ένα στίχο του ο Διονύσης Σαββόπουλος. Και έχει απόλυτο δίκιο. Πριν από λίγες μέρες, σε δημοτικό σχολείο του Μασταμπά, η δασκάλα ανέθεσε στους μαθητές της Στ' τάξης την παρακάτω εργασία: "Επιλέξτε τον αγαπημένο σας ήρωα και γράψτε ένα δικό σας παραμύθι". Το παραμύθι θα μπορούσε να είχε οποιοδήποτε θέμα.

Ένας μαθητής, ο Νικόλας, επέλεξε ως αγαπημένο του ήρωα τον Πίτερ Παν. Τον φαντάστηκε ως τον ήρωα που θα έρθει στην Ελλάδα και θα σώσει τη χώρα από την κρίση. Τον ήρωα που με τη βοήθεια της καλής του νεράιδας, της Τίνκερμπελ, θα δώσει τροφή τους συμμαθητές του που πεινάνε. Τίτλος του παραμυθιού "Ο Πίτερ Παν στην ελληνική κρίση". Ένα κείμενο που δείχνει πώς τα παιδιά αντιλαμβάνονται την κρίση και πώς έχουν στρέψει τις ελπίδες τους σε έναν ήρωα που θα έρθει να μας... βγάλει από τα δεινά.

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής: «Ο αγαπημένος μου ήρωας είναι ο Πίτερ Παν. Τον κάλεσα να μας επισκεφτεί για να λύσει τα προβλήματά μας. Να μας βοηθήσει να έχουμε όλοι οι άνθρωποι νερό, φαγητό και σπίτι. Έτσι ο Πίτερ Παν μπήκε στη μηχανή του χρόνου και τσουπ έφτασε στο σπίτι μας.

- Γεια σου Πίτερ! Ευχαριστώ που ήρθες!

- Γεια σου, τι ωραίο που είναι το "μέλλον".

- Θέλω να με βοηθήσεις γιατί υπάρχει ένα πρόβλημα και θέλω να το λύσω.

- Τι πρόβλημα;

- Οι γονείς κάποιων φίλων μου δεν έχουν λεφτά και έτσι δεν μπορούν να πάρουν τα απαραίτητα προϊόντα για τη διατροφή τους. Δεν έχω ούτε εγώ να τους βοηθήσω. Σε παρακαλώ, στείλε τη φίλη σου τη νεράιδα να τους δώσει μερικά τρόφιμα, αλλά πες της να προσέχει τον Κάπτεν Χουκ.

Ο Πίτερ Παν ήταν σκεπτικός. Στεναχωρήθηκε με αυτά που άκουγε, αλλά χάρηκε γιατί ένας μικρός του φίλος σκεφτόταν αυτούς που είχαν ανάγκη.

Φώναξε την Τίνγκεμπελ με τους φίλους της και τους είπε να βοηθήσουν τα παιδιά. Όμως αυτά τα άκουσε ο εχθρός του Πίτερ Παν και έστειλε τους πειρατές του για να απομακρύνουν τις νεράιδες και να πάρουν τα τρόφιμα.

- "Φύγε Κάπτεν Χουκ", φώναξαν οι νεράιδες. "Αν πάρεις τα τρόφιμα, θα δώσουμε εσένα τροφή στον κροκόδειλο".

Ο Κάπτεν Χουκ φοβήθηκε και άφησε τα τρόφιμα. Έτσι αυτά έφτασαν στα παιδιά. Ικανοποιημένος ο μικρός μας φίλος, ευχαρίστησε τον ήρωά του, ο οποίος μπήκε στη μηχανή του χρόνου και γύρισε σπίτι του».

Σχόλια