default-image

Εκλογές στην Κύπρο στη σκιά της κρίσης

Ελλάδα
Εκλογές στην Κύπρο στη σκιά της κρίσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις κάλπες και πάλι οι Κύπριοι στις πιο κρίσιμες εκλογές των τελευταίων ετών.

Επαναληπτικές εκλογές για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου διεξάγονται σήμερα στην Κύπρο, με τους 545.491 ψηφοφόρους να καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στους κ.κ. Νίκο Αναστασιάδη και Σταύρο Μαλά, με ζητούμενο την αποτελεσματική διαχείριση της οικονομικής κρίσης στη χώρα.

Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοικτές από τις 07.00 το πρωί έως τις 18.00, με διάλλειμα μιας ώρας μεταξύ 12.00 και 13.00.

Συνολικά θα λειτουργήσουν 1.139 εκλογικά κέντρα, εκ των οποίων τα 40 στο εξωτερικό.

Γύρω στις 19.00 θα γίνει γνωστό το αποτέλεσμα, ενώ η ανακήρυξη του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, του έβδομου κατά σειρά, είναι προγραμματισμένη για τις 10 το βράδυ στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος- Ελευθερία».

Επί ποδός η αστυνομία

Χίλια οκτακόσια ογδόντα μέλη της Αστυνομίας βρίσκονται επί ποδός με στόχο την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας. «Η Αστυνομία είναι πανέτοιμη όσον αφορά τις εκλογές σήμερα», δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου του σώματος, Ανδρέας Αγγελίδης .

Από τις έξι το πρωί έχουμε στελεχώσει τα εκλογικά κέντρα και άρχισαν και οι μηχανοκίνητες περιπολίες εντός των πόλεων και στην ύπαιθρο, ανέφερε ο κ. Αγγελίδης και πρόσθεσε πως η Αστυνομία είναι επιφορτισμένη με επιπρόσθετα καθήκοντα σήμερα, έχοντας υπόψη ότι θα υπάρξει και η τελετή ανακήρυξης στο στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος - Ελευθερία».

Σημείωσε τέλος πως «έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στις τροχαίες διευθετήσεις όσον αφορά στη Λευκωσία αλλά και στις άλλες πόλεις για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε για τη διευκόλυνση των πολιτών που θα διακινηθούν από άλλες πόλεις στη Λευκωσία και γενικότερα εντός των πόλεων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News