default-image

"Προειδοποίηση προς Δαμασκό η παρουσία Patriot στην Τουρκία"

Κόσμος
"Προειδοποίηση προς Δαμασκό η παρουσία Patriot στην Τουρκία"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ξεκάθαρη προειδοποίηση» προς τη Δαμασκό, πως η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν πρόκειται να ανεχτεί την εκτόξευση συριακών βλημάτων προς το τουρκικό έδαφος, αποτελούν οι νατοϊκοί πύραυλοι εδάφους-αέρος τύπου Patriot που είναι εγκατεστημένοι στην Τουρκία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ.

Μία ημέρα πριν την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ, ο κ. Ντε Μεζιέρ μετέβη στις τουρκικές πόλεις Άδανα και Καχραμανμαράς, όπου φιλοξενούνται πύραυλοι τύπου Patriot, τους οποίους έχει παραχωρήσει στην Άγκυρα το Βερολίνο, και έκανε δηλώσεις σχετικά με το θέμα. «Η παρουσία μας εδώ χρησιμεύει προκειμένου να διασφαλιστεί πως η Συρία δε θα μετατρέψει τις δυνατότητές της σε έργα», σημείωσε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Δύσης, η Συρία διαθέτει περισσότερες από 1.000 ρουκέτες με βεληνεκές έως 700 χιλιόμετρα και περίπου 1.000 τόνους χημικού οπλισμού.

Τον κ. Ντε Μεζιέρ συνόδευε ο Τούρκος ομόλογός του Ιζμέτ Γιλμάζ, ο οποίος υπογράμμισε πως οι πύραυλοι Patriot τοποθετήθηκαν στο έδαφος της Τουρκίας «αυστηρά για αμυντικούς σκοπούς», με στόχο την «προστασία του λαού μας και του εδάφους μας από μία πιθανή επίθεση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News