Ειδήσεις

"Άμεσα προσφυγή στις κάλπες–Λεηλατούν τη δημόσια περιουσία"

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας την πως ενδιαφέρεται μονάχα να παραμείνει στην εξουσία με τη στήριξη της τρόικας.

«Πήραν την ψήφο του ελληνικού λαού, κοροϊδεύοντας συνειδητά ότι θα επαναδιαπραγματευτούν, και την επόμενη μέρα των εκλογών μάς είπαν ουδείς αναμάρτητος», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα (Real News).

Παράλληλα κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ πως έχει μετατραπεί σε δορυφόρο της Δεξιάς και του κ. Σαμαρά, προχωρώντας παρά ταύτα σε «άνοιγμα» προς τη ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ωστόσο πως στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη υπάρχει μια ισχυρή εσωκομματική τάση που διαφωνεί με τη συμπόρευση με το Μνημόνιο.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά άμεσα προσφυγή στις κάλπες και επαναλαμβάνει τη θέση του πως το μνημόνιο πρέπει να καταργηθεί, καθώς, όπως λέει, αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να αποτραπεί η ολοκληρωτική οικονομική και κοινωνική καταστροφή.

Σε ό,τι αφορά τιςαποκρατικοποιήσεις, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως «η κοινή γνώμη μένει άφωνη με το μέγεθος της λεηλασίας του δημόσιου συμφέροντος», καταγγέλλοντας ανοιχτά τον Αντώνη Σαμαρά για νέα διαπλοκή. «Είμαστε σε μια φάση αναδιαμόρφωσης του χάρτη με σχέδιο τη στήριξη της κυβέρνησης, τη μετωπική επίθεση στην Αριστερά και παράλληλα τη διασφάλιση επιχειρηματικών συμφερόντων», δηλώνει ο κ. Τσίπρας, καταγγέλλοντας κορυφαία στελέχη της Ν.Δ. και ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του Αντώνη Σαμαρά πως «συμπεριφέρονται ή και εμφανίζονται ανοιχτά ως δικηγόροι μεγαλοεπιχειρηματιών που διεκδικούν φιλέτα του Δημοσίου».

«Με πρόσχημα το μνημόνιο, οι προκλητικές ρυθμίσεις υπέρ των "κολλητών" δίνουν και παίρνουν», επισημαίνει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος χαρακτηρίζει «πράξη εθνικής μειοδοσίας το συμψηφισμό των πιθανών κοιτασμάτων με το χρέος της χώρας».

Σχόλια