Ειδήσεις

Ο κακός καιρός φέρνει τη γρίπη - Μέχρι πότε κινδυνεύουμε

Έντονη ανησυχία προκαλεί πλέον ακόμη και στους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ το κύμα της γρίπης που έφτασε για τα καλά στη χώρα μας και ήδη καταγράφονται 12 θάνατοι.

Προβληματισμός επικρατεί και για το γεγονός ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα θύματα ήταν νέοι χωρίς άλλα προβλήματα υγείας. Ο κακός καιρός που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στη χώρα φαίνεται ότι επιτείνει το πρόβλημα, καθώς ενισχύεται η ύπαρξη του ιού.

Οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά αλλά και να παρακολουθούν βήμα προς βήμα όλες τις μορφές του ιού που φτάνουν στην Ελλάδα. Άλλωστε στην υπόλοιπη Ευρώπη το κύμα της γρίπης βρίσκεται στο πιο υψηλό σημείο του ενώ στην Ελλάδα έφτασε με κάποια καθυστέρηση κυρίως λόγω του καλού καιρού που επικρατούσε.

Σύμφωνα με τις καταγραφές αλλά και τους υπολογισμούς, τα κρούσματα θα αυξάνονται έως και τα τέλη Μαρτίου, οπότε και εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί ο κύκλος της νόσου και στη χώρα μας.

Οι ειδικοί πάντως επισημαίνουν ότι ειδικά οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού θα πρέπει να τηρούν όλους τους κανόνες υγιεινής ώστε να αποφύγουν την πιθανότητα μόλυνσης από τον ιό. Εξάλλου ηλικιωμένοι, βαριά πάσχοντες αλλά και όσοι εμπλέκονται με τον τομέα της υγείας (εργαζόμενοι κ.λπ.) έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να μολυνθούν από τον ιό της γρίπης.

Αίσθηση όμως και ανησυχία προκαλεί και το γεγονός ότι πλέον οι θάνατοι από τη νόσο καταγράφονται και σε νέους ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν ιατρικό ιστορικό. Ήδη δύο νέοι άνθρωποι, 34 και 38 ετών, έχασαν τη ζωή τους από τη γρίπη και βρίσκονται ανάμεσα στους 12 θανάτους, χωρίς να έχουν υποκείμενο νόσημα.

Σχόλια