default-image

Η Βραζιλία μηνύει την Apple

Επιστήμη
Η Βραζιλία μηνύει την Apple

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρυθμιστικός φορέας της Βραζιλίας περί Πολιτικής και Δικαίου (IBDI) κατάθεσε αγωγή κατά της Apple υποστηρίζοντας ότι εφάρμοσε αθέμιτες εμπορικές πρακτικές όσον αφορά στην προώθηση του iPad 3.

Σύμφωνα με εφημερίδα της Βραζιλίας, η IBDI πιστεύει πως η Apple θα μπορούσε να εφαρμόσει τις τεχνολογικές αναβαθμίσεις στο hardware του iPad 4 και στο iPad 3. Η Apple παρουσίασε την τέταρτη γενιά iPad μόλις επτά μήνες μετά την άφιξη του προηγούμενου μοντέλου, κάτι που τότε είχε σχολιαστεί αρνητικά.

Από αυτήν την ιστορία μπορεί να χάσει η Apple όσον αφορά στο γόητρό της, αλλά οι χρήστες iPad 3 θα μπορούσαν πιθανώς να λάβουν κάποια αποζημίωση. Σύμφωνα με το IBDI, οι καταναλωτές πίστευαν ότι αγόρασαν μια high-end συσκευή, μη γνωρίζοντας ότι ήταν ήδη μια ξεπερασμένη έκδοση, εννοώντας πως η Apple κατά κάποιο τρόπο "εξαπάτησε" τους αγοραστές, προσφέροντάς τους μια συσκευή την οποία θα αντικαθιστούσε πολύ σύντομα.

Τα δύο iPad διαφέρουν σε τρία σημεία. Η συσκευή τέταρτης γενιάς έχει καλύτερο επεξεργαστή, αναβαθμισμένη κάμερα και διαφορετικό τύπο σύνδεσης, τον περίφημο Lightning connector, ο οποίος ενσωματώθηκε και στο iPhone 5.

Πηγή: real.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News