default-image

"Θα υπερασπιστούμε κυριαρχικά δικαιώματα - Δικαίωμα η ΑΟΖ"

Κρήτη
"Θα υπερασπιστούμε κυριαρχικά δικαιώματα - Δικαίωμα η ΑΟΖ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχκά της δικαιώματα, ανέφερε χαρακτηριστικά στην "ΚΡΗΤΗ TV" ο βουλευτής της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το Ρέθυμνο όπου βρίσκεται. O Κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο γνωστό θέμα της καταγγελίας στην οποία προχώρησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε βάρος της Τουρκίας, ενημερώνοντας τον ΟΗΕ ότι η γείτονα χώρα έχει παραχωρήσει παράνομα άδειες έρευνας σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Όπως σημείωσε "η πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών και του Δ. Αβραμόπολου είναι προς τη γνωστή κατεύθυνση, ενώ με τέτοιου είδους κινήσεις στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία".

Σημείωσε ακόμη ότι η ανακήρυξη ΑΟΖ αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα και ότι θα πρέπει να γίνουν σταδιακά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Αμείλικτη την ίδια ώρα θα πρέπει, σύμφωνα με το στέλεχος της Ν.Δ., να είναι η κυβέρνηση απέναντι στους επίορκους υπαλλήλους. Όπως είπε χαρακτηριστικά, θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες λήψης αποφάσεων για υπαλλήλους που εξαπάτησαν ή έβγαλαν πλαστά δικαιολογητικά.

Παράλληλα οι 25.000 υπάλληλοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα θα απορροφηθούν, όπως είπε, σε άλλες θέσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News