default-image

"Στις κυβερνητικές καλένδες το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο"

Ελλάδα
"Στις κυβερνητικές καλένδες το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότη Μαριά:

«Τη μπάλα στην εξέδρα πέταξε για άλλη μια φορά ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας με αφορμή τη συζήτηση στην Βουλή επίκαιρης ερώτησής μου για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο.

Έτσι αφού στις 3-9-2012 και με αφορμή άλλη επίκαιρη ερώτησή μου «κούρεψε» τις ελληνικές απαιτήσεις για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο κατά 30% τουλάχιστον - μια και υποστήριξε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία στη Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων το 1945-1946 υπολόγισε τις απαιτήσεις της πατρίδας μας στα 7,5 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένου και του κατοχικού δανείου, γεγονός εντελώς αβάσιμο και αναληθές δεδομένου ότι η ελληνική αντιπροσωπεία δήλωσε τότε ότι στα επιδικασθέντα ποσά από την εν λόγω Διάσκεψη δεν συμπεριλαμβάνεται το κατοχικό δάνειο - στη σημερινή συζήτηση αρνήθηκε να προσδιορίσει σε ευρώ το ακριβές ποσό το οποίο οφείλει επί του παρόντος η Γερμανία στην πατρίδα μας για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο.

Ταυτόχρονα δεν δεσμεύθηκε για την ανάληψη οποιασδήποτε ενέργειας για τη διεκδίκηση της αποπληρωμής του κατοχικού δανείου παραπέμποντας επί της ουσίας στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Έτσι αντί η κυβέρνηση να δρομολογήσει τη διεκδίκηση της εξόφλησης του αναγκαστικού κατοχικού δανείου ύψους 54 δισ. ευρώ χωρίς τόκους, προτιμά να συνεχίζει τη φορομπηχτική της πολιτική κατά το χειμαζόμενου ελληνικού λαού, «κουρεύοντας» ταυτόχρονα μισθούς και συντάξεις και ξεπουλώντας τα ασημικά της χώρας αντί πινακίου φακής στους …οφειλέτες της πατρίδας μας. δηλαδή στη Γερμανία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News