Ειδήσεις

Σαπίζουν υποδομές στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού

Την ώρα που ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού ακτινοβολεί διεθνώς, το κράτος αδιαφορεί εδώ και χρόνια για τη συντήρηση των υποδομών, με συνέπεια εικόνες ντροπής να ταξιδεύουν μέσω του φωτογραφικού φακού σ' όλο τον κόσμο.

Διάδρομοι ξύλινοι που έχουν σαπίσει με το χρόνο και που περιμένουν την άμεση αντικατάστασή τους εδώ και χρόνια, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται στους πολίτες που διασχίζουν τους διαδρόμους υποχρεωτικής πορείας που συνδέουν τον ένα χώρο με τον άλλο.

Μόνο ένα μικρό τμήμα διαδρόμου αντικαταστάθηκε πρόσφατα, αφού θα πρέπει να εξασφαλιστεί κονδύλι και για τους… υπόλοιπους.

Φθαρμένα σχοινιά που θέλουν αλλαγή εδώ και χρόνια. Σχοινιά που χρησιμοποιούν ως χειρολαβή ηλικιωμένοι, οι οποίοι μάλιστα στηρίζονται σ' αυτά και με τον κίνδυνο να σπάσουν και να χτυπήσουν τουρίστες.

Φθαρμένα σχοινιά που δεν απαιτούν… μεγάλες χρηματοδοτήσεις και την ώρα μάλιστα που το κράτος εισπράττει εκατομμύρια ευρώ από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Όσο για την αίθουσα θρόνου, ένα σπασμένο τζάμι δεν έχει αντικατασταθεί εδώ και έναν χρόνο, με την εικόνα να αφήνει τις χειρότερες εντυπώσεις στους τουρίστες.

Ακόμη και ο διάδρομος "Αριάδνη" είναι κλειστός λόγω κατολίσθησης.

Και τα ειδικά μηχανήματα που ακυρώνουν τα εισιτήρια δε λειτουργούν, αφού βραχυκυκλώνουν από τα νερά της βροχής.

Μηχανήματα που τοποθετήθηκαν χωρίς να υπάρχει το ανάλογο στέγαστρο.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, αρχιφύλακες αναλαμβάνουν ρόλο καθαρισμού της τεράστιας έκτασης των 22 στρεμμάτων.

Με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα του Ξεναγού, το Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης πρόκειται να προσφέρει στους κατοίκους του Ηρακλείου δωρεάν ξεναγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού αλλά και στην προσωρινή συλλογή του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

Σχόλια