default-image

"Δεν είπα ποτέ μέθυσος και αλκοολικός"

Μπάσκετ
"Δεν είπα ποτέ μέθυσος και αλκοολικός"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τον αυριανό αγώνα με την Κάχα Λαμποράλ πήγε ο Γιώργος Μπαρτζώκας να μιλήσει στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, για το θέμα που δημιουργήθηκε με τα όσα υποστήριξε ο κ. Κορομηλάς κατά του τεχνικού του Ολυμπιακού, για τον οποίο τόνισε ότι αποκάλεσε "μέθυσο και αλκοολικό" τον κομισάριο του αγώνα ΚΑΟΔ-Ολυμπιακός κ. Μούστο τελικά μίλησε περισσότερο.

Ο προπονητής των "ερυθρολεύκων" υποστήριξε ότι «πρόκειται για προπαγάνδα και δεν θέλω να ρίξω και άλλο… νερό στον μύλο της. Δεν είπα ποτέ τις λέξεις μέθυσος και αλκοολικός. Ας βγει κάποιος που ήταν εκεί να επιβεβαιώσει ότι τα είπα» τόνισε σχετικά ο κ. Μπαρτζώκας και συνέχισε:

"Αυτό που συνέβη, ήταν όταν πήγα στον κ. Μούστο με αφορμή με μία φάση που έκανε λάθος ο διαιτητής. Η ερώτηση που του έκανα είναι «είστε νηφάλιος;». Και ήθελα να πω αν ήταν ήρεμος για να συζητήσουμε για τη φάση ώστε να βοηθήσει τους διαιτητές και όχι ότι αν είναι μεθυσμένος. Η ερμηνεία που έδωσε ο κ. Κορομηλάς με εξέπληξε. Αποσκοπεί στη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο. Σε θέματα διαιτητών δεν σχολιάζει ποτέ η ΚΕΔ τα λάθη της και τις συμπεριφορές τους. Έχω καταλάβει πλέον πως λειτουργούν. Ήταν η πρώτη φορά μάλιστα στην καριέρα μου, που άκουσα το ότι επειδή κάθομαι στον πάγκο υποτιμώ τον κοουτς Μάρκοβιτς", πρόσθεσε με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στην τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα. "Θέλω να τελειώσει εδώ όμως η ιστορία, γιατί νιώθω ότι όσο το σχολιάζω, ικανοποιώ αυτούς που δημιούργησαν όλο αυτό το θέμα", κατέληξε.

Σε ότι αφορά το αυριανό ματς με την Κάχα Λαμποράλ, ο Γιώργος Μπαρτζώκας, τόνισε:

"Αύριο είναι η τέταρτη φορά που παίζουμε με την Κάχα φέτος. Τη γνωρίζουμε πολύ καλά, όπως και αυτοί εμάς. Οι διαφορές είναι ότι δεν υπάρχει ο Όλεσον και σε μας ότι δεν υπάρχει ο Μάντζαρης. Εμείς προερχόμαστε από τρία καλά αποτελέσματα. Στόχος να παίξουμε καλά και να κερδίσουμε. Δεν θα είναι εύκολο κόντρα σε μία ομάδα που έχει καλά αποτελέσματα σε Ευρωλίγκα και ισπανικό πρωτάθλημα. Όταν κερδίζουν έχουν 8 ριμπάουντ παραπάνω, βγάζουν περισσότερους αιφνιδιασμούς και σουτάρουν καλύτερα στα τρίποντα. Αν προσέξουμε αυτούς τους τομείς, έχουμε καλές πιθανότητες για νίκη".

-Τις πιθανότητες συμμετοχής του Πέρκινς:

"Κατά ένα μεγάλο ποσοστό δεν θα τον δούμε με δύο προπονήσεις. Έτσι λειτουργούμε, δεν θέλουμε να βάλουμε έναν παίκτη με τόσο λίγο χρόνο προσαρμογής. Υπάρχουν όμως κάποιες ιδιαιτερότητες, όπως η απουσία του Παπανικολάου από τη χθεσινή προπόνηση και θα δούμε αν θα κάνει σήμερα, αλλά και του Σπανούλη από την σημερινή λόγω ίωσης. Οπότε δεν μπορώ να σας πω με σιγουριά αν θα παίξει ή όχι".

-Το σκεπτικό της απόκτησής του Αμερικανού:

"Έχοντας μόνο επτά περιφερειακούς είχαμε πρόβλημα ακόμα και στην προπόνηση. Τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν με αυτά που θέλουμε. Είναι καλός αμυντικός, έχει παίξει στο υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη και είναι καλός χαρακτήρας. Όλα αυτά κρίθηκαν από εμάς και προχωρήσαμε στην απόκτησή του".

-Αν θα υπάρξει περισσότερο rotation στη συνέχεια:

"Έπρεπε να ψάξουμε πιο …βαθιά στον πάγκο μας. Δεν είναι νορμάλ να παίζει ο Σπανούλης 35 λεπτά δεν θέλουμε να τον καταπονήσουμε. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και δεν προγραμματίζεται το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθούν οι παίκτες".

-Την αγωνιστική πτώση του Πάουελ:

"Είχε έναν τραυματισμό που τον άφησε έκτος για δέκα ημέρες. Αυτό έφερε ντεφορμάρισμα συν το ότι προστέθηκε στην ομάδα ο Σερμαντίνι που αξίζει χρόνο συμμετοχής. Πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα δεν υπήρχε ποτέ σκέψη αλλαγής του. Τον πιστεύουμε. Με το ρόστερ που έχουμε μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Όσοι είναι στην ομάδα, ξέρουν ότι έχει ποιότητα σαν παίκτης αλλά πρέπει να προσεγγίσει κάποια πράγματα. Όπως την ενέργεια και τον τρόπο που βάζει το κορμί του στις επαφές".

-Το ντεφορμάρισμα που δείχνει να έχει η Κάχα:

"Νομίζω ότι το απόλυτα λογικό είναι να προσδιορίσουμε πόσα επιπλέον παιχνίδια έχουν σε σχέση με μας. Θεωρώ ότι έχουν έλλειμμα ενέργειας. Καμία ομάδα δεν μπορεί να παίζει στο ίδιο επίπεδο όλη τη σεζόν. Δεν ήταν λογικό να έχει 17 σερί νίκες, αλλά όλες οι ομάδες βρίσκουν τρόπο και αντιδρούν. Έκαναν ένα εξαιρετικό τελείωμα πρώτου γύρου και την σεβόμαστε. Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε να διαχειριζόμαστε την πίεση. Και αυτό είναι που μας κάνει να ξεχωρίζουμε γιατί έχουμε αντιδράσει πολύ καλά σε κάποιες «κακές» ήττες που κάναμε".

-Το μέτριο ξεκίνημα του Ολυμπιακού στα παιχνίδια:

"Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟ δεν υπήρχε ιδιαίτερη διάθεση για μπάσκετ, ούτε συγκέντρωση. Δεν αποτελεί δικαιολογία. Ξεκινήσαμε άσχημα και εκεί αλλά και στη Χίμκι αλλά οφείλεται και στον αντίπαλο. Όχι μόνο στη δική μας απόδοση Με 0/9 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο μπορούσαμε να το γυρίσουμε αφού ήμασταν μόλις 8 πόντους πίσω. Κατά τη γνώμη μου είναι σημαντικό ότι έχουμε παίκτες που μπορούν να πάρουν από μόνοι τους ένα παιχνίδι με τις αποφάσεις τους. Ξέρουμε ότι αν πάει ένα ματς στο τέλος, έχουμε πολλές πιθανότητες για να νικήσουμε, λόγω της ποιότητας των παικτών μας".

-Το αν ο Ολυμπιακός μπορεί να τερματίσει δεύτερος στο Top 16

"Είναι πρόωρο. Έχουμε δύο μήνες με επτά παιχνίδια. Δεν υπάρχει στο μυαλο μας η κάλυψη της διαφοράς με την Κάχα αλλά η νίκη έστω και με ένα πόντο. Κανείς δεν αμφιβάλει ότι αν παίξουμε καλά μπορούμε να νικήσουμε σε οποιαδήποτε έδρα της Ευρώπης. Μας νοιάζει μόνο το επόμενο παιχνίδι. Με νίκη κάνουμε ένα ακόμα βήμα για πρόκριση στα προημιτελικά, αλλά για την κατάταξη θα σκεφτούμε στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου".

-Ποιον θα αντικαταστήσει ο Πέρκινς ;

"Δεν έχουμε αποφασίσει. Και με το Περιστέρι θα παίξουμε όπως είμαστε στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα γίνει αυτό. Το να κόβεις έναν παίκτη είναι κάτι που δεν θέλουμε, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός επαγγελματικά".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News