default-image

Συμμετέχει ο δήμος Αγ.Νικολάου στο φεστιβάλ για περιβάλλον- κρίση

Λασίθι
Συμμετέχει ο δήμος Αγ.Νικολάου στο φεστιβάλ για περιβάλλον- κρίση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE09 NAT/ES/000533 «Καινοτόμες Δράσεις για την Αντιμετώπιση της Παράνομης Χρήσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων σε Μεσογειακές Πιλοτικές Περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης», το οποίο υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης (ΜΦΙΚ), ως μέλος του «Ευρωπαϊκού Δικτύου Δήμων Ενάντια στην Παράνομη Χρήση Δηλητηριασμένων Δολωμάτων», θα συμμετάσχει στο διήμερο φεστιβάλ με τίτλο «Περιβάλλον-Κρίση-Ανάπτυξη» που διοργανώνει η Οικολογική Κίνηση Μεραμβέλλου το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013, στον Άγιο Νικόλαο.

Στόχος της δράσης είναι να ενημερωθούν οι πολίτες του Δήμου Αγίου Νικολάου τόσο για τις επιπτώσεις της παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων δολωμάτων στη βιοποικιλότητα και τη δημόσια υγεία, όσο και για τις δράσεις του Δήμου για το θέμα, στα πλαίσια και του «Ευρωπαϊκού Δικτύου Δήμων Ενάντια στην Παράνομη Χρήση Δηλητηριασμένων Δολωμάτων».

Στο περίπτερο που θα έχει ο Δήμος Αγίου Νικολάου στο χώρο του φεστιβάλ (Κλειστό Γυμναστήριο Σχολικού Συγκροτήματος Ξηροκάμπου), οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό για το πρόγραμμα, να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους του Δήμου και του Πανεπιστημίου Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης για το θέμα, καθώς και να ανταλλάξουν απόψεις και σκέψεις για την επιθυμητή μείωση ή και εξάλειψη του προβλήματος αυτού.

Επίσης, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, οι πολίτες θα μπορέσουν να ενημερωθούν για θέματα Διαχείρισης Απορριμμάτων με έμφαση στην Ανακύκλωσης των Υλικών. Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις & συζητήσεις για το συγκεκριμένο και να εκφράσουν τις απόψεις τους. Θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό από τους εκπροσώπους του Δήμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News