default-image

Ζήτησαν οικονομική βοήθεια για τη "γραμμής βοήθειας"

Ηράκλειο
Ζήτησαν οικονομική βοήθεια για τη "γραμμής βοήθειας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O πρόεδρος με μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (Γεν. Γραμματέας & Ταμίας) και  τον ψυχολόγο κ. Καργάκη Μανόλη, πραγματοποίησαν συνάντηση το Σάββατο 16 Φεβρουαρίουμε τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη με θέμα την οικονομική βοήθεια που απαιτείται, προκειμένου να συνεχίσει να υφίσταται η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης που εγκαινίασε η ΟΕΒΕΝΗ πριν από περίπου 2 μήνες.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η εύρεση οικονομικών πόρων χρηματοδότησης, απαραίτητων για τη συνέχιση και επέκταση εάν αυτό κριθεί απαραίτητο της τηλεφωνικής γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης  σε επίπεδο Περιφέρειας, που δημιούργησε η Ομοσπονδία σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και την Αλληλεγγύη Κρήτης προκειμένου να βοηθηθούν συνάδελφοι Επαγγελματοβιοτέχνες, Έμποροι και οι οικογένειές τους, στο Νομό Ηρακλείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ τόνισε την αναγκαιότητα  παροχής άμεσης και δωρεάν ψυχολογικής υποστήριξης, ειδικά εν καιρώ κρίσης. Η αναγκαιότητα αυτή φάνηκε τόσο από το μέχρι τώρα ενδιαφέρον των συναδέλφων επαγγελματοβιοτεχνών αλλά και απλών πολιτών για την γραμμή υποστήριξης, όσο και από την έντονη συναισθηματική φόρτιση που παρατηρείται σε κοινωνικό επίπεδο  λόγω της αδυναμίας ανταπόκρισης στις οικονομικές υποχρεώσεις.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην παρούσα πρόταση, συμφώνησε στη αναγκαιότητα ύπαρξης μιας τέτοιας δράσης και λόγω των έντονων κοινωνικών αναγκών και δεσμεύτηκε  από την πλευρά του ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα απαντήσει στην κατεύθυνση αποδοχής και υλοποίησης της πρότασης της Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει για το ενδιαφέρον του, τον Περιφερειάρχη Κρήτης πιστεύοντας ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να υπάρξει χρηματοδότηση αυτής της δράσης, που τόσο χρήσιμη είναι για την κοινωνία μας γενικότερα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News