default-image

Συνέλευση επαγγελματιών του Οροπεδίου

Κρήτη
Συνέλευση επαγγελματιών του Οροπεδίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013, πραγματοποιήθηκε στο Τζερμιάδο η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Εμποροβιοτεχνικού Επαγγελματικού Συλλογου Οροπεδίου Λασιθίου (ΕΒ.Ε.Σ.Ο.Λ) και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Πραγματοποιήθηκε ο διοικητικός απολογισμός για το 2012 από το πρόεδρο κ. Τσαμάνδουρα Νίκο και ο Οικονομικός απολογισμός 2012 και προϋπολογισμός 2013 από το Ταμία κ. Φαρσάρη Γιώργο όπου και εγκρίθηκαν.

Στη συνέχεια υπήρξε ενημέρωση από τη διοίκηση:

• Για το ΕΣΠΑ.

• Για τα προγράμματα ΛΑΕΚ 1-25 του 2012 όπου προτίθεται να πραγματοποιήσει στο Τζερμιάδο ο ΕΒ.Ε.Σ.Ο.Λ. σε συνεργασία με την ΟΕΒΕΝΛ και αφορά εργαζόμενους σε επιχειρήσεις μέλη του καθώς και ανεξάρτητους εργαζόμενους μέσο εργατικού κέντρου με την προϋπόθεση να έχει πληρωθεί η εισφορά του ΛΑΕΚ (0,45%). Τα συγκεκριμένα προγράμματα θα έχουν θεματολογία (Ρωσική Ορολογία) και είναι επιδοτούμενα με πέντε (5) ευρώ η ώρα και η ώρες του προγράμματος θα είναι σαράντα (40).   

• Για το πρόγραμμα κατάρτισης/επανακατάρτισης για αυτοαπασχολούμενους-εργαζόμενους και εργοδότες σε επιχειρήσεις όλων των κλάδων της οικονομίας όπου προτίθεται να πραγματοποιήσει στο Τζερμιάδο ο ΕΒ.Ε.Σ.Ο.Λ. σε συνεργασία με την ΟΕΒΕΝΛ τα οποία θα είναι και αυτά επιδοτούμενα και αφορούν αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους.

• Για τα Σεμινάρια που αφορούν συνδικαλιστές της ΕΣΕΕ (Επιμόρφωση Συνδικαλιστών της ΕΣΕΕ), τα οποία θα πραγματοποιηθούν από την ΟΕΣΚ.

• Για το Έντυπο Υπηρεσίας Υποστήριξης της ΕΣΕΕ για τους επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

• Για τη γραμμή υποστήριξης από το ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ και αφορά το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

• Για το έγγραφο από το Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου περί δημιουργίας μητρώου επιχειρήσεων στα όρια του Δήμου, όπου αποφασίστηκε συνάντηση με το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

• Για τη παραοικονομία-παραεμπόριο όπου αποφασίστηκε η καταπολέμηση του φαινομένου με τη συνδρομή των αρμόδιων αρχών και υπηρεσιών και κυρίως του Δήμου.

• Και τέλος αφού υπήρξε ελεύθερη συζήτηση από τα μέλη για διάφορα προβλήματα όπως κυκλοφοριακό-στάθμευση, κατάργηση υπηρεσιών από το Δήμο και το Νομό Λασιθίου γενικότερα κ.α, έγινε η κοπή της πίτας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News