default-image

O M. Bολουδάκης στο Ηράκλειο για το νέο Οργανισμό-"μαμούθ"

Ηράκλειο
O M. Bολουδάκης στο Ηράκλειο για το νέο Οργανισμό-"μαμούθ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγες ημέρες πριν κατατεθεί η τροπολογία για τη συγχώνευση του ΟΑΝΑΚ με τον ΟΑΔΥΚ, των δυο αναπτυξιακών Οργανισμών της Κρήτης, ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Μανούσος Βολουδάκης, θα βρεθεί αύριο Παρασκευή στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επαφές του κ. Βολουδάκη, ο οποίος θα συνοδεύεται από το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γιώργο Δεικτάκη, που σύμφωνα με το σχεδιασμό θα αναλάβει τη θέση του προέδρου του νέου Οργανισμού, θα ξεκινήσουν από το πρωί.

Όπως είναι ήδη γνωστό, οι βουλευτές του νησιού είναι ενήμεροι και η τροπολογία για το νέο οργανισμό είναι σχεδόν έτοιμη. Απομένει να μπουν οι τελευταίες πινελιές και να δώσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους την εκτίμησή του για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, η έδρα του Οργανισμού θα είναι στα Χανιά και πρόεδρος της εταιρείας θα ορίζεται ο εκάστοτε γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης. Στη δομή του διοικητικού σχήματος προβλέπεται θέση διευθύνοντος συμβούλου που θα ορίζεται με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, ενώ στο Δ.Σ. θα μετέχει ένας εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, ένας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων του νησιού και μέλη που θα ορίζονται με απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, ώστε να εκπροσωπούνται και οι τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης.

Ο νέος Οργανισμός θα στεγαστεί αρχικά στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του ΟΑΔΥΚ, οι εργαζόμενοι του οποίου (όπως και αυτοί του ΟΑΝΑΚ) θα δουλεύουν πλέον για τον "Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης". Αυτό θα ισχύσει και για τους υπαλλήλους της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Εργων Β.Ο.Α.Κ., οι οποίοι θα αποσπαστούν στο νέο οργανισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News