default-image

Οι μεγάλοι νικητές των Brit Awards 2013

Life
Οι μεγάλοι νικητές των Brit Awards 2013

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ben Howard και η Emeli Sande ήταν οι μεγάλοι νικητές των φετινών Brit Awards, καθώς επικράτησαν στις δύο βασικές κατηγορίες των βραβείων, που απονεμήθηκαν στο Λονδίνο.

Η 25χρονη Σκωτσέζα, που εμφανίστηκε στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και έκανε ρεκόρ πωλήσεων ξεπερνώντας ακόμα και το "21" της Adele, πήρε τα βραβεία του καλύτερου album για της καλύτερης solo καλλιτέχνιδας, ενώ ο συνομήλικος συνάδελφός της πήρε επίσης δύο βραβεία, εκείνο του πρωτοεμφανιζόμενου και εκείνο του καλύτερου solo καλλιτέχνη.

Η τελετή απονομής των Brit Αwards 2013 πραγματοποιήθηκε για τρίτη χρονιά στην O2 Arena του Λονδίνου, το βράδυ της Τετάρτης, 20 Φεβρουαρίου. Οικοδεσπότης των μουσικών βραβείων ήταν ο Βρετανός αστέρας της τηλεόρασης James Corden.

Κατά την παραλαβή του βραβείου για το άλμπουμ της χρονιάς, η Emeli Sande δήλωσε συγκινημένη με το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι συνδέθηκαν με τα τραγούδια της και ευχαρίστησε όλους εκείνους που τη βοήθησαν να πραγματοποιήσει το όνειρό της.

Το "Skyfall" της Adele βραβεύτηκε ως καλύτερο single, η Lana Del Ray ανακηρύχθηκε καλύτερη international καλλιτέχνιδα, οι "Coldplay" πήραν το βραβείο για το καλύτερο live και οι "One Direction" τιμήθηκαν ως το βρετανικό συγκρότημα με τη μεγαλύτερη επιτυχία διεθνώς.

Αναλυτικά, οι νικητές:

British breakthrough act

Ben Howard

British male solo artist

Ben Howard

British female solo artist

Emeli Sande

British group

Mumford & Sons

British Live act

Coldplay

Critics' choice

Tom Odell

International female solo artist

Lana Del Rey

International group

Black Keys

British producer of the year

Paul Epworth

British Best album of the year

Emeli Sande, "Our Version Of Events"

International male solo artist

Frank Ocean

British single

Adele, "Skyfall"

Special recognition award

War Child

Brits global success (for international sales in 2012)

One Direction

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News