default-image

Η Apple αναβαθμίζει το σύστημα ασφαλείας της

Επιστήμη
Η Apple αναβαθμίζει το σύστημα ασφαλείας της

Δεν πρόλαβαν να περάσουν εικοσιτέσσερις ώρες από την παραδοχή εκ μέρους της εταιρείας Apple ότι υπολογιστές στελεχών της δέχθηκαν κυβερνοεπίθεση και η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προωθεί αναβάθμιση του λογισμικού συστήματος ασφαλείας της για όσους χρησιμοποιούν υπολογιστές Mac.

Σύμφωνα με το BBC η αναβάθμιση «διορθώνει» κενά ασφαλείας στη γλώσσα προγραμματισμού Java, αποτρέποντας πιθανές νέες επιθέσεις από χάκερς.

Λόγω της συγκεκριμένης «αδυναμίας» στην ασφάλεια της γλώσσας Java, αρκετές εταιρείες λογισμικού - όπως η Apple - έγιναν στόχος κυβερνο-επιθέσεων την τελευταία εβδομάδα.

Αντίστοιχα περιστατικά επιθέσεων ανακοίνωσαν τόσο το Twitter και το Facebook, ενώ το twitter επικοινώνησε μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων με χιλιάδες χρήστες του για να τους δώσει οδηγίες να αλλάξουν τους κωδικούς εισόδου τους.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες μετά την επίθεση στο Facebook, αρκετοί υπολογιστές υπαλλήλων της Apple προσβλήθηκαν από κακόβουλο λογισμικό, χωρίς, ωστόσο, η εταιρεία να ανακοινώσει εάν εκλάπησαν σημαντικά δεδομένα της.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News