default-image

"Τα ενεργειακά μας αποθέματα δεν ανήκουν στην Ευρώπη"

Ελλάδα
"Τα ενεργειακά μας αποθέματα δεν ανήκουν στην Ευρώπη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ για τα ενεργειακά αποθέματα της χώρας μας, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή δήλωσε ότι «τα ενεργειακά αποθέματά μας, αποτελούν εθνικές πλουτοπαραγωγικές πηγές και δεν ανήκουν ευρύτερα στην Ευρώπη».

«Ο πρωθυπουργός καλείται να αποδώσει το αντίτιμο της στήριξης στην εξουσία, που έχει λάβει από Γερμανούς ή και άλλους τοκογλύφους», δηλώνει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ υπογραμμίζει ότι «οφείλει να εμπεδώσει ότι ο ελληνικός λαός είναι κυρίαρχος ιδιοκτήτης της χώρας και όχι απλά περαστικός από την περιοχή».

Καταλήγοντας στη δήλωσή της αναφέρει ότι «οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με την στήριξη κάθε ορθά σκεπτόμενου πολίτη, είμαστε εδώ για να τους εμποδίσουμε. Ο εθνικός ορυκτός πλούτος θα παραμείνει ελληνικός, ακόμα και εάν πέσουμε μέχρι ενός».

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης του Φρανσουά Ολάντ με τον πρωθυπουργό, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το θέμα της ΑΟΖ και τις ενδεχόμενος αντιδράσεις της Τουρκίας, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως τα ενεργειακά αποθέματα της Ελλάδας βρίσκονται στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο και ποτελούν πλουτοπαραγωγικές πηγές ευρύτερα της Ευρώπης. «Το δικαίωμα να ανακηρύξει ΑΟΖ η Ελλάδα από το Δίκαιο της Θάλασσας το έχει όποτε θέλει να το κάνει», υποστήριξε και εκτίμησε πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει κόμβος υδρογονανθράκων για ολόκληρη την Ευρώπη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος Ολάντ χαρακτήρισε «ευκαιρία για την Ελλάδα και για την Ευρώπη» την πιθανή ύπαρξη κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Αν μπορεί η Γαλλία να τα συνεκμεταλλευτεί με την Ελλάδα, θα το κάνει, συμπλήρωσε, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι για την ανακήρυξη της ΑΟΖ θα επικρατήσει το Δίκαιο της Θάλασσας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News