default-image

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Σημαντική η συμφωνία για τον τουρισμό"

Οικονομία
Όλγα Κεφαλογιάννη: "Σημαντική η συμφωνία για τον τουρισμό"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία για την ενίσχυση της τουριστικής συνεργασίας ανάμεσα στη χώρα μας και τη Γαλλία υπεγράφη στη διάρκεια της επίσκεψης του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα. Αυτό τόνισε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία ανέφερε ότι η συμφωνία «είχε ήδη ξεκινήσει από μία συνάντηση δική μου με τη Γαλλίδα ομόλογό μου με τον περασμένο Δεκέμβριο στο Παρίσι, όπου συζητήσαμε για την ανάγκη να υπάρχει περαιτέρω συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας στον πολύ κρίσιμο, και για τις δυο χώρες, τομέα του τουρισμού».

«Η Γαλλία», τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη, «είναι η "νούμερο ένα" τουριστική χώρα στον κόσμο, έχει μια καταπληκτική οργάνωση στον τουρισμό της, και αυτό πιστεύουμε ότι μπορεί να μας βοηθήσει και στην προσπάθεια που κάνουμε αυτή τη στιγμή για την αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα σε ό,τι έχει να κάνει με τον τουρισμό. Μιλήσαμε για τη συνεργασία μεταξύ του ΕΟΤ και του Γαλλικού Οργανισμού Τουρισμού και, βεβαίως, θέλουμε να ενισχύσουμε την κινητικότητα των Γάλλων προς την Ελλάδα και των Ελλήνων επισκεπτών προς τη Γαλλία, προσφέροντάς τους καινούργια προϊόντα. Δηλαδή, ειδικές μορφές τουρισμού, για τις οποίες έχουμε δει ότι ενδιαφέρονται πάρα πολύ οι Γάλλοι».

Όπως είπε η κ. Κεφαλογιάννη, η συμφωνία αυτή θα έχει και συνέχεια και «ήδη κανονίσαμε να βρεθούμε εκ νέου στο Παρίσι με εκπροσώπους από τον ιδιωτικό τομέα και των δύο χωρών, γιατί πιστεύουμε ότι οι πολιτικοί πρέπει να διαμορφώνουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να έλθει να κινηθεί ο ιδιωτικός τομέας προς όφελος της ανάπτυξης και των θέσεων εργασίας και της Ελλάδας και της Γαλλίας».

Σε ερώτηση αν υπάρχει γαλλικό ενδιαφέρον φέτος για τη χώρα μας, η υπουργός Τουρισμού είπε πως «ελπίζουμε ότι η Γαλλία θα μας στηρίξει όπως πάντα. Είναι μία από τις πολύ μεγάλες αγορές μας και μάλιστα με επισκέπτες που αφήνουν πολλά χρήματα, οι οποίοι επισκέπτονται όχι μόνο μαζικά αλλά και μεμονωμένα τις περιοχές της Ελλάδας. Επομένως μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να καλωσορίσουμε περισσότερους Γάλλους επισκέπτες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News