default-image

Ενδιαφέρον ρωσικής εταιρείας για ΔΕΠΑ

Οικονομία
Ενδιαφέρον ρωσικής εταιρείας για ΔΕΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη μεγαλύτερη προσφορά για την απόκτηση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) φέρεται να έχει υποβάλει προς το παρόν ο ρωσικός όμιλος Sintez, ο οποίος βρίσκεται σε φάση αναζήτησης εταίρου για τη διαμόρφωση της τελικής προσφοράς, σύμφωνα με το πρακτορείο Dow Jones Newswires, κάμπτοντας τις αντιρρήσεις που έχουν εκφραστεί από τις ΗΠΑ και την Ε.Ε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μεταξύ των πιθανών εταιρειών για συνεργασία με τη ρωσική εταιρεία βρίσκονται οι ιταλικές Eni και Edison και η ισπανική Enagas.

Εντωμεταξύ, την επόμενη Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου, μεταξύ των ωρών 12:00 και 13:00, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ηλεκτρονική δημοπρασία της ΔΕΠΑ για την προμήθεια φυσικού αερίου σε μεγάλους καταναλωτές.

Κατά τη δημοπρασία θα διατεθεί προς πώληση συνολική ποσότητα φυσικού αερίου 433.035 Μεγαβατωρών (MWh) σε χίλια τμήματα των 433,035 Μεγαβατωρών, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στη δημοπρασία κατά το δυνατόν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι. Η τιμή εκκίνησης κάθε μεριδίου, σύμφωνα με την προκήρυξη της δημοπρασίας, ορίστηκε σε 20.049,26 δολάρια.

Δικαίωμα συμμετοχής στη δημοπρασία έχουν α) κάτοχοι άδειας προμήθειας αερίου, β) μεγάλοι (επιλέγοντες) πελάτες, δηλαδή όσοι καταναλώνουν τουλάχιστον 10 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου το χρόνο, γ) μη επιλέγοντες πελάτες, δηλαδή όσοι καταναλώνουν κάτω από 10 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως, στις περιοχές νέων Εταιρειών Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) σε Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και Ανατολική Στερεά Ελλάδα-Εύβοια, και δ) οι Εταιρείες Παροχής Αερίου (ΕΠΑ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News