Ειδήσεις

Κίνα: Η μεγαλύτερη αγορά Android και iOS συσκευών

Η Κίνα εκτιμάται ότι ως τα τέλη του Φεβρουαρίου θα γίνει η χώρα με τις περισσότερες ενεργοποιημένες Android και iOS συσκευές στον κόσμο, ξεπερνώντας τις ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας ερευνών Flurry.

Η εταιρεία αναφέρει ότι ως το τέλος του μήνα η Κίνα θα έχει κατ' εκτίμηση 246 εκατομμύρια ενεργές συσκευές έναντι 230 εκατομμυρίων στις ΗΠΑ. Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2012, στις ΗΠΑ προστέθηκαν 55 εκατομμύρια νέες συσκευές, ενώ η Κίνα πρόσθεσε 150 εκατομμύρια.

Η Flurry ισχυρίζεται ότι μπορεί να μετράει με αξιοπιστία τη δραστηριότητα σε περισσότερα από το 90% των smartphones και tablets παγκοσμίως, παρακολουθώντας πάνω από 2,4 δισεκατομμύρια ανώνυμες συνεδρίες εφαρμογών ανά ημέρα.

Σύμφωνα πάντα με την έκθεση αυτή, οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να πάρουν πίσω το προβάδισμα από την Κίνα, κυρίως λόγω της πληθυσμιακής διαφοράς. Η μόνη χώρα που θα μπορούσε να το κάνει αυτό είναι η Ινδία, η οποία όμως βρίσκεται στη 10η θέση.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως Κίνα και ΗΠΑ έχουν πάνω από πέντε φορές μεγαλύτερη ενεργή εγκατεστημένη βάση από το Ηνωμένο Βασίλειο, την τρίτη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο.

Ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης από την Κίνα έχουν η Κολομβία, το Βιετνάμ, η Τουρκία, η Ουκρανία και η Αίγυπτος.

Πηγή: e-pcmag.gr

Σχόλια