Ειδήσεις

Στη δικαιοσύνη κατά της συγχώνευσης (Ηχητικό)

Δικαστικά κινούνται ενάντια στη συγχώνευση Βενιζελείου-ΠΑΓΝΗ οι εργαζόμενοι του Βενιζελείου.


Κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσής τους αποφάσισαν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη προκειμένου να εμποδίσουν τη συγχώνευση ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου. Παράλληλα καλούν σε συζήτηση τους βουλευτές του νομού την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ ζητούν την άμεση απόσυρση της τοποθέτησης των μελών ΔΕΠ από τις θέσεις στις οποίες, όπως σημειώνουν, τοποθετήθηκαν παράνομα.


Διαψεύδει την υποβάθμιση του νοσοκομείου από την άλλη η διοίκησή του. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Σήμερα τα δύο νοσοκομεία λειτουργούν υπό ενιαίο νομικό καθεστώς. Έχουμε επιχειρήσει ήδη να καθιερώσουμε κάποιες ενιαίες λειτουργίες σε ό,τι αφορά τους ασθενείς, τα κοινά πρωτόκολλα, τα φάρμακα, το προσωπικό και τις κοινές προμήθειες και αυτό χωρίς κατάργηση ιατρικών τμημάτων και διευθύνσεων.


Ουδέποτε επιχειρήθηκε υποβάθμιση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, ενός ιδρύματος με ιστορία και προσφορά.


Η παρελθοντολογία δε βοηθά στην πλήρωση των στόχων και δε γίνεται να ενεργούμε μονίμως προληπτικά και με γνώμονα μόνο το φόβο και τα σενάρια καταστροφής.Όλοι μαζί, διοίκηση και εργαζόμενοι, οφείλουμε να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να πετύχουμε την καλύτερη λειτουργία των δύο νοσοκομείων με προτεραιότητα τον πολίτη που είμαστε όλοι ταγμένοι να υπηρετούμε".

Σχόλια