default-image

Στην πλατεία Ελευθερίας οι διαδηλωτές (Ηχητικά)

Κρήτη
Στην πλατεία Ελευθερίας οι διαδηλωτές (Ηχητικά)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απεργιακό μπαράζ σήμερα στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Βασικά αιτήματα της κινητοποίησης είναι η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η αντιμετώπιση της ανεργίας, η ανάκληση της επιστράτευσης στα μέσα σταθερής τροχιάς και τα πλοία, αλλά και να δοθεί τέλος στην καταπάτηση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων.

Με προβλήματα η μετακίνηση των πολιτών με τα μέσα μεταφοράς. Στην απεργία μετέχει και η ΠΝΟ αλλά και οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥΠΑ.

Απεργούν ακόμη οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Κρήτης και την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και οι εκπαιδευτικοί.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ.

Στο Ράδιο 9,84 μίλησε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Δαγκωνάκης:

Επεισόδια στο Ηράκλειο

Επεισόδια σημειώθηκαν εντωμεταξύ στη συμβολή των οδών Γερωνυμάκη και Δημοκρατίας στο Ηράκλειο, όπου ομάδα νεαρών από τον αντιεξουσιαστικό χώρο προκάλεσε φθορές και αναποδογύρισε περιπολικό της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να υπάρξει συμπλοκή μεταξύ Αστυνομίας και νεαρών.

Ομάδα του ίδιου χώρου προκάλεσε επίσης φθορές σε βιτρίνες καταστημάτων και τραπεζών στο Ηράκλειο.

Στους δρόμους οι αγρότες

Στους δρόμους, την ίδια ώρα, βρίσκονται οι αγρότες σε όλη την Κρήτη, που σήμερα ένωσαν τη φωνή τους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Ηράκλειο.

Το νέο ραντεβού των αγροτών με τους αγρότες όλης της χώρας ορίζεται για τις 4 Μαρτίου στο Σύνταγμα με τον αγροτικό κόσμο να ζητά να δει τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Στο Ράδιο 9,84 μίλησε ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΗ Γιώργος Τζωρτζάκης:

Απόβαση στο Ηράκλειο

Παλλασιθιώτικη κινητοποίηση και απόβαση σήμερα στο Ηράκλειο με εκλεγμένους και μη πολίτες και αγρότες, που διαμαρτύρονται για την ερημοποίηση του νομού με την αποψίλωση των υπηρεσιών.

Οι εκπρόσωποι των φορέων σε όλους τους τόνους διαμηνύουν πως δε θα φύγουν από το Ηράκλειο και τις υπηρεσίες του, όπως Περιφέρεια, Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ΔΥΠΕ, αν η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω τις αποφάσεις της που πλήττουν οικονομικά το νομό.

Στους δρόμους βρίσκονται πολίτες και φορείς από όλες τις γωνιές του νομού.

Για το θέμα μίλησε στο Ράδιο 9,84 η Μαρία Κτιστάκη, μέλος της επιτροπής αγώνα από την Ιεράπετρα  

Αυξήθηκε 4,04% μέσα σε ένα μήνα η ανεργία

Νέα αύξηση κατά 4,04% κατέγραψε  μέσα σε ένα μήνα ο αριθμός των εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ ανέργων, που τον Ιανουάριο έφτασε τα 829.787 άτομα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου Γιώργο Νικολουδάκη, τα στοιχεία είναι πλασματικά τα στοιχεία, καθώς μόνο στο Ρέθυμνο η πραγματική ανεργία είναι στο 36 με 37%.

Φωνή απόγνωσης του ίδιου για την επιβίωση ανέργων και εργαζόμενων και πυρά κατά της Πολιτείας.

Ακούστε τι δήλωσε στο Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου Γιώργος Νικολουδάκης:

Οι διαδηλωτές παραμένουν στην πλατεία Ελευθερίας ενώ έχουν κλείσει και τη λεωφόρο Δικαιοσύνης. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο, μάλιστα, της κατάληψης κάποιου δημόσιου κτιρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News